SPECTACOL DE TEATRU
"LEAR- UN NEBUN AMAR SI UNUL DULCE"

JOI, 19 aprilie 2018, ORA 19:00

adaptare dupa William Shakespeare

Lear. Un nebun amar si unul dulce, adaptare dupa William Shakespeare, este one-man-show sustinut de cunoscutul actor brasovean Mihai Bica.

Spectacolul infatiseaza povestea concentrata a vietii atat de tulburatoare, surprinzatoare si pilduitoare a Regelui Lear, din perspectiva zilelor noastre, pornind de la principiul modern al psihodramei. Din pozitia de stapan egocentric, narcisiac, cu accese tiranice, cu drept de viata si de moarte asupra celorlalti, Regele Lear ajunge robul aparentelor, al falsului, devine sclavul artificiilor goale de continut. O nevoie interioara extrema de a fi adulat il impinge sa initieze concursul de „declaratii de dragoste” pentru fiicele sale, concurs pentru care pune in joc, in chip de „recompense”, cate o treime din regatul sau. Semnul cel mai limpede al crizei sale interioare este dat de faptul ca este gata sa renunte la imagine, la putere si statut, pentru a obtine aceste superlative. Goneril si Regan, fiicele mai mari, profita si ii ofera aceste laude false, supradimensionate, artificiale, ii hranesc ego-ul cu aparente lipsite de consistenta, in timp ce mezina, Cordelia, cea care isi iubeste cu adevarat tatal, refuza acest joc aberant, pledand pentru simplitate si adevar. Cordelia este intruchiparea iubirii autentice, atat de rara. „Iubeste fara vorbe / iubeste si taci” – in original Love and be silent - este deviza Cordeliei, pe care o putem aseza aproape de indemnul augustinian „Iubeste si fa ce vrei.” Orbit de aparente, la tacerea Cordeliei, Lear va izbucni irational, pedepsind iubirea si rasplatind minciuna. Lear distruge astfel armonia, ordinea si echilibrul lumii sale, prin aceasta agresiune irationala impotriva iubirii. Declansarea furiei si frustrarii este uriasa, cu efecte incalculabile, devastatoare: el o dezmosteneste si o alunga pe Cordelia si isi imparte intr-o clipa regatul celor doua fiice, renuntand la prerogativele sale si incredintandu-se fiicelor mai mari. Cum era de asteptat, odata premiul obtinut, atitudinea fiicelor mai mari se va schimba; isi vor da in scurt timp arama pe fata, silindu-l, astfel, sa realizeze ca a gresit, indurerandu-l, trecandu-l prin toate starile negative imaginabile. Paradoxal, tocmai in aceste momente i se acorda lui Lear sansa sa inceapa o explorare interioara de unde va iesi invingator, se va trezi la lumina constiintei si discernamantului, a adevarului – si va deveni un altfel de om, de o calda empatie si umanitate, un om adevarat. Adevarata noblete a regelui Lear si-o va castiga, astfel, prin suferinta, asumare si intelegere.

Shakespeare ne transmite sentimentul ca ii cunoastem personal personajele si in acelasi timp, le ofera libertate de miscare in timp si spatiu si, esetial, libertate de decizie. Sensul major al spectacolului sta in credinta ca omul are sansa de a se schimba in bine, de a se regenera, de a se re-umaniza.

Prezente si vii in magma textului, temele principale continute si dezbatute in spectacol sunt extrem de actuale: tema capcanei aparentelor si a imposibilitatii de a discerne intre adevar si fals, intre iubirea reala si cela falsa, intre viata si moarte, intre intelepciune si superficialitate etc., tema relatiilor atat de complicate astazi, ca si ieri, dintre copii si parinti, tema nebuniei purificatoare, a furtunii interioare ce conduce la armonie.

De patru sute de ani, ne pune oglinda in fata, cu un scop ce transcende, in momentele sale de gratie, arta si se impleteste cu viata insasi, cu scopul de a ne reaminti propria umanitate si frumusete interioara ce trebuie mereu scoasa la lumina, cultivata si pretuita.

Lear. Un nebun amar si unul dulce, o productie a Centrului Cultural Reduta, spectacol care isi pune intrebarile esentiale cu inima deschisa pe masa si cheama publicul ca prieten, martor si judecator la o impartasire din mostenirea shakespeariana ce are in centru, dupa 400 de ani, iubirea pentru om.
 
Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.

Pret bilet: 15 lei (bilet redus:10 lei)


Festivalului Național de teatru pentru amatori ”AM-ACTOR”

20-22 aprilie 2018

7 spectacole, susținute de cele mai bune șapte trupe de teatru de amatori din țară

Cea de-a patra ediție a festivalului va aduce teatre și trupe de teatru din Reghin, Lugoj, Mediaş, Caracal, Roman şi Medgidia, care vor prezenta piese de renume: ”Acul cumetrei Gurton” de William Stevenson, "Inima second-hand" de Dr. Venerus C-tin Popa, D’ale Carnavalului de I.L.Caragiale, ”Hangița” de Carlo Goldoni,  “Interesul poartă fesul” după Jacinto Benavente, trupa de teatru Redoute a Centrului Cultural Reduta urmând să susțină vineri 20 aprilie 2018, ora 20:00, spectacolul ”Pescărușul”, adaptare după A.P Cehov .

Festivalul ”AM-ACTOR” a fost inițiat în scopul susținerii și promovării teatrului pentru amatori din România, ca formă de manifestare artistică,  mijloc de formare şi dezvoltare personală, ce poate fi accesat de orice iubitor de frumos și de teatru, indiferent de vârstă.

Festivalul se va desfășura după următorul program:

VINERI, 20 aprilie 2018

ora 18:00- Trupa de Teatru ”Din Culise” Reghin- ”Acul cumetrei Gurton” de William Stevenson

ora 20:00 -Trupa de teatru ”Redoute” Brașov- ”Pescărușul”, adaptare după A.P.Cehov

 

SÂMBĂTĂ, 21 aprilie 2018

ora 16:00- Teatrul Municipal Caracal- ”Tinerețea noastră” de Olivier Saccomaco

ora 18:00 - Trupa de teatru ProActoria Mediaș - "Inima second-hand" de Dr. Venerus C-tin Popa

ora 20:00- Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu Lugoj”- ”Hangița” de Carlo Goldoni

 

DUMINICĂ, 22 aprilie 2018

ora 18:00 - Trupa de teatru “Ușa” Medgidia-  “Interesul poartă fesul” după Jacinto Benavente;

ora 19:00- Trupa de teatru ”Dan Alecsandrescu” Roman- D’ale Carnavalului de I.L.Caragiale

INTRAREA LIBERĂ LA TOATE SPECTACOLELE DIN CADRUL FESTIVALULUI.


SPECTACOL DE TEATRU ”APOCALIPSA”

Marți 24 Aprilie 2018, ora 19:00

"Pazea că vine Apocalipsa" este o comedie despre oameni, așa cum se arată ei când se apropie Sfârșitul Lumii: cu temeri și regrete, dorințe și speranțe. Personajele noastre trebuie să descopere în scurtul timp rămas ce vor din toata inima și cu adevarat să facă, sau să găsească răspunsuri pentru întrebările care îi macină. Opt actori cunoscuți și îndrăgiți de dumneavoastră vor da viață acestor eroi simpatici și ciudați, vă vor face să râdeți cu lacrimi de metehnele omenești și poate vă vor inspira să trăiți din plin, măcar pentru 90 de minute ca și cum acestea ar fi ultimele.
 
 
 

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 50 lei
 


PREMIERĂ NAȚIONALĂ

SPECTACOL DE PANTOMIMĂ COMICĂ ”DIRIJORUL”- cu George Ciolpan

Miercuri, 25 aprilie ora 19:00

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 25 lei
bilet redus: elevi/studen
ți/pensionari: 10 lei

 

 

 

 

 


EVENIMENTE

 

 

Centrul Cultural Reduta și Colegiul Național de Științe “Grigore Antipa”organizează cea de a 7-a edițe a Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni Amprente, in perioada 28-31 martie.
Teatrul Excelsior vine la Brașov cu spectacolul “Interzis sub 18 ani”, Centrul Independent Coregrafic LINOTIP cu spectacolul “2 femei contemporane” și “9 piese remixate” cu Alex Ștefănescu Unteatru.
Pe parcursul celor 4 zile de festival, vor avea loc workshop-uri, spectacole de teatru tânăr. Trainerii si membrii juriului ai acestei ediții sunt: Flavia Giurgiu , Iulia Samson, Andreea Șovan, Vlad Pavel și Vladimir Purdel.


Luni, 8 aprilie 2019 la 19:00 - 20:15

 
Premiera : Iubito , îți rămân dator - Brașov
Cea mai amuzanta comedie despre supravietuirea in cuplu!
"Iubito, iti raman dator" este un autentic manual de auto-ajutor ca sa poti face fata provocarilor convietuirii in cuplu 💣👀😳🤪🥰
Info si bilete: www.TeatrulAvangardia.ro/Iubito-Brasov
****
Cu Andrei Duban si Gratiela Duban, in regia lui Ricard Reguant.

Vineri, 5 aprilie 2019 la 18:00 - 22:00

Rock'n Reduta, editia a III-a

Revenim, ca de fiecare data, cu mult drag in sala de spectacole a Centrul Cultural Reduta cu gasca noastra de trupe și cu ceva mai multe noutăți decât obișnuim de obicei.

Vă așteptăm cu drag !

INTRAREA ESTE LIBERĂ


Joi, 4 aprilie 2019 la 19:00 - 21:00
 
Turneul National ”Râzi cu Rusu și Andrei & RUX”
🏙] Centrul Cultural Reduta
[🎟] Biletele se gasesc in reteaua iaBilet
[🎟] Bilete online: http://bit.ly/2MZz9Cw

 

Luni, 18 martie 2019 la 19:00 - 21:00

Mihai Mărgineanu Turneu Național " Fum de Tavernă " 

Mihai Mărgineanu vine în orașul tău cu un concert extraordinar susținut împreună cu trupa lui de muzicieni. Vine în orașul tău să îți aducă muzica din "Las Fierbinți" și muzica de tavernă 100% românească, atât de dragă tuturor. Vine în orașul tâu cu 2 albume, nou - nouțe.
Biletele sunt disponibile online și la casieria Centrului Cultural Reduta 


 
Filarmonica de Comedie
Public

Marți , 19 martie 2019 , ora : 19.00

Un spectacol de Radu Gabriel
Cu: Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel, Leonid Doni, Mihai Munteniță


" CIOCU MIC " cu DORU OCTAVIAN DUMITRU

 

Miercuri , 20 martie 2019 , ora : 19.00 

Pret bilet:60 ron.
🎟Biletele se pot achizitiona de la Casieria Sala Patria sau online aici👇https://spectacolebrasov.ro/ciocu-mic/

📲Rezervari:0745830738


Vineri, 22 martie 2019 la 19:00 - 21:00

"Cum se face partea a II-a" este un spectacol care incearca sa implineasca ce spunea Shakespeare, ca inseamna teatrul, acum 400 de ani. Sa fie "o oglinda a firii". Sa aduca pe scena putina viata adevarata.

Biletele pot fi achiziționate de la :  https://www.iabilet.ro


Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII -a, 23 - 24 martie 2019 .

Centrul Cultural " Reduta " cu sprijinul financiar al Consiliuilui Județean Brașov organizează în perioada 23 - 24 martie 2019 , Festivalul Concurs " Flori în Țara Bârsei " , deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară , cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani , având ca scop descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative .


- 26 martie, ora 19.00 - Braşov,
Centrul Cultural "Reduta".

Drag de România Mea !

Biletele se găsesc  la casieria Centrului Cultural Reduta .
Informaţii obţineţi la telefonul:
0746.774.204.

Rezervări la numărul de telefon : 0368008100 .


EVENIMENTE

PENTRU COPII


Duminică :17 martie 2019, la 18:00 - 20:00

Magia Copilăriei - Brașov 

Pentru prima dată vine în Brașov, Lorenzo-Cristian cel mai titrat
magician din Romania.
www.lorenzo-cristian.ro

Dacă orașul Brașov are peste 370 de copii (capacitatea maximă a
sălii de spectacol), atunci asigură-te că tu ești printre cei care vor
prinde bilet la CEL MAI MARE SPECTACOL DE MAGIE PENTRU
COPII, DIN ROMÂNIA.


EXPOZIȚII

EXPOZIȚIA Mandale 3D
Perioada 4-21 februarie

Vernisajul expoziției: luni, 4 februarie 2019, ora 18:00.


 

ENTITLED - EXPOZIȚIE DE PICTURĂ

4 apr. între orele 12:00 - 22:00


 
 
 
 
Rina Visual Artist împreună cu Centrul Cultural Reduta, vă invită în perioda 04 martie - 04 aprilie 2018, să vizitați expoziția ENTITLED, prezentată în foaierul Centrului Cultural Reduta, etajul 1.
Expoziția ENTITLED are ca temă, redifinirea poziției feminine în societate, pe o treapta de egalitate

 


TRADIȚII

 

Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov organizează în perioada 23-24 martie 2019, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului concurs de muzică populară pentru tineri interpreţi „Flori în Ţara Bârsei”.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 23 martie, ora 18:00 – Spectacolul Concurs (intrarea gratuită) şi duminică, 24 martie, ora 13:00 – Gala Laureaţilor (preţ bilet 10 lei).

49 de interpreţi din întreaga ţară vor concura pentru
TROFEUL FESTIVALULUI FLORI ÎN ŢARA BÂRSEI

Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII-a, 23-24 martie 2019

Regulamentul festivalului

FIȘĂ DE CONCURS - descarcă aici

 


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter