SPECTACOL ”CRĂCIUN CU STELE”
Marți, 26 decembrie 2017, ora 19:00

”CRĂCIUN CU STELE” este un spectacol-mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu, ce reuneşte pe aceeaşi scenă nume consacrate: Felicia Filip, Anton Niculescu -violoncel, Koichiro Kanno-pian, Florin Ionescu Galați- vioară, Judith Wunderlich- harpă, prim-soliștii Operei Naționale din București, Cristina Dumaru și Ovidiu Matei Iancu, Fang Shang  -finalist la Vocea României și actorul Mihai Bisericanu.

Pe lângă muzica specială de Crăciun- colinde românești și din repertoriul internațional, muzică de operă şi muzică de cameră, vor fi prezentate şi momente comice, precum şi alte numeroase surprize pentru publicul prezent la concert.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 50/ 60 lei (în funcție de categorie)


  


Spectacol ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”
Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 11:00

Toți cei mici visează să fie ajutoarele lui Moș Crăciun. Ei bine, de data aceasta el lansează un anunț: caută copii pentru a-și forma "gașca de colindători".
Pe listă s-au înscris deja Rudolph, Mița Crăciunița, Spiriduș Ghiduș si Fulgișor. Cu toții sunt prezenți la cel mai vesel si mai antrenant spectacol pentru copii, si nu numai. Atât cei mari, cat si cei mici sunt invitați să cânte, să danseze si să se amuze într-un super show de divertisment care îmbină in mod plăcut teatrul cu muzica și dansul. Efectele de lumini și culori, boroboațele personajelor și febra pregătirilor în așteptarea lui Moș Crăciun vor fascina publicul. Si Moș Crăciun chiar va veni…

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 25 lei

 


 


ACASĂ LA MOȘ CRĂCIUN
22 și 23 decembrie 2017

Centrul Cultural Reduta va fi transformat în ”Casa lui Moș Crăciun”, în care pe tot parcursul celor două zile, însuși Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mai mici locuitori ai orașului, cu părinții și bunicii lor, să se bucure în familie și să exploreze surprizele pregătite: Poveștile lui Moș Crăciun, Atelierele Crăiesei Zăpezii, Carnavalul Spiridușilor, spectacole interactive de magie, jocuri și distracție. Este singurul moment în care copiii pot sta cât își doresc alături de cel mai iubit personaj al iernii, Moș Crăciun.

În 23 decembrie, de la ora 11:00 copiii vor avea parte de un spectacol ÎN PREMIERĂ la Brașov, ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”. Toți cei mici visează să fie ajutoarele lui Moș Crăciun. Ei bine, de data aceasta el lansează un anunț: caută copii pentru a-și forma „gașca de colindători”. Pe lista s-au înscris deja Rudolph, Mița Crăciunița, Spiriduș Ghiduș si Fulgișor. Cu toții sunt prezenți cel mai vesel și mai antrenant spectacol pentru copii, și nu numai. Atât cei mari, cat si cei mici sunt invitați să cânte, să danseze și să se amuze într-un super show de divertisment care îmbină in mod plăcut teatrul cu muzica și dansul. Efectele de lumini și culori, boroboațele personajelor și febra pregătirilor în așteptarea lui Moș Crăciun vor fascina publicul. Și Moș Crăciun chiar va veni…

Într-un decor feeric, întocmai ca acasă la Moș Crăciun, copiii sunt așteptați cu scrisori și liste de dorințe, pe care să le înmâneze Moșului.Așa vor fi siguri că scrisorile ajung la destinatar, iar de Crăciun vor primi ceea ce își doresc. Dar, Moșul cel bun are în tolbă multe povești și surprize vesele pentru toți copiii care îl vor vizita.

PROGRAM EVENIMENT:

ATELIERELE CRĂIESEI ZĂPEZII  (ateliere de creație)

ATELIERUL DECORAȚIUNILOR DE CRĂCIUN

24740502_1748574978509430_2046693180_n
Sărbătorile sunt mai frumoase când avem în casă, în brad sau pe masa de Crăciun o decorațiune realizată de copiii noștri. Vom realiza ghirlande de conuri sau nuci, frumoase, strălucitoare și vesele.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea locvineri, 22 decembrie 2017, ora 12:00.  Cumpără bilete
 AICI.
                                               sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 10:00. Cumpără bilete AICI.
 


BORCĂNAȘUL CRĂIESEI ZĂPEZII

24824301_1748586621841599_304111333_n

Îți poți imagina că o atmosferă de poveste se poate afla într-un mic borcan? Micile borcane pe care le vom realiza pot transforma imaginația copiilor în realitate.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea loc: vineri, 22 decembrie 2017, ora 14:00. Cumpără bilete
AICI.
                                             sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 14:00. Cumpără bilete AICI.
 


ATELIERUL DECORAȚIUNILOR DE CRĂCIUN

24826196_1748589428507985_1747490925_o

Oamenii de zăpadă realizați manual sunt pe cât de frumoşi, pe atât de amuzanţi astfel încât nu vom rezista tentaţiei de a face unul.Vom confecționa un om de zăpadă vesel şi plin de farmec. Iarna vine cu bucuriile ei, iar una dintre ele sunt oamenii de zăpadă. Dacă îl facem din zăpadă, nu-l putem păstra la nesfârşit, însă dacă îl vom confecţiona din material textil, atunci îl vom avea aproape mult timp.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea loc: - vineri, 22 decembrie 2017, ora 16:00. Cumpără bilete 
AICI.
                                              - sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 12:00. Cumpără bilete AICI.Vineri, 22 decembrie 2017, ora 17:00- CARNAVALUL SPIRIDUȘILOR
Copiii, costumați în personajele preferate de iarnă, sunt invitați să se distreze, să danseze și să cânte alături de Crăiasa Zăpezii și de multe personaje surpriză la cel mai frumos carnaval de Crăciun.
Cumpără bilete
AICI.
 

Vineri, 22 decembrie 2017, ora 18:00- Spectacol interactiv (magie, jocuri și distracție)
Durata spectacol: 1h 30 min

O vizită acasă la Moș Crăciun: 5 lei (sunt scutiți de plată participanții la atelierele de creație)

 
Sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 11:00- SPECTACOL ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”
Durata spectacol: 1 ora
Vârsta recomandata: 3-10 ani

     
Preț bilet: 25 lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii).
Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.


MONTAJ VIDEO-EXPERIMENTAL COMEMORARE CHARLIE CHAPLIN
MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2017, ORA 20:00

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea celui care a făcut istorie şi carieră în lumea cinematografiei...Charlie Chaplin.

Centrul Cultural "Reduta" va organiza cu această ocazie un eveniment pentru a comemora un alt fel de Chaplin de data aceasta prin mixaje cu muzică şi prelucrări din filmele în care a jucat actorul.
Irina Botea Bucan va prezenta cu această ocazie un material video experimental, proiectul fiind realizat în colaborare cu Jon Dean din Anglia, reuşind şi de această dată să se folosească de mai multe medii artistice pentru a explora dinamica socială şi posibilităţile transformării imaginii video. Artista Irina Botea Bucan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, mai apoi  specializându-se în artă şi tehnologie urmând cursurile masterale din cadrul Institutului de Artă de la Chicago, momentan fiind doctorandă la Goldsmiths College din Anglia. Printre participările expoziţionale se  număra: cele din cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia, sau de la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Centrul Pompidou-Paris, expunerile muzeale de la New York, Madrid, Praga sau Viena la care se adaugă proiectele realizate în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

INTRAREA LIBERĂ.


GRIGORE LEȘE- ”CÂNTECE CARE NE-AU ÎNSOȚIT ISTORIA”
Duminică, 3 decembrie de la ora 19:00

Grigore Leșe, cel mai cunoscut interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar la Brașov,

A horit prin toată lumea, iar cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele. La Brașov, va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre. Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

„Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană” (Grigore Leşe).

Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 60 lei


SĂRBĂTOREȘTE ROMÂNEȘTE

SPECTACOL FOLCLORIC DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI
1 Decembrie 2017, ora 12:30

În urmă cu 99 de ani, se năștea România Mare.
Unirea tuturor provinciilor locuite de români a fost un ideal pentru care s-au luptat și sacrificat generații de ardeleni, moldoveni și munteni. Patriotismul acelor români adevărați ar trebui să fie nu doar un model pentru toți cei de azi, dar și o obligație pentru moștenirea lăsată.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită de Consiliul Județean și Centrul Cultural Reduta, cu ”Hora Unirii” în Piața Sfatului, de la ora 12:00 și un spectacol folcloric, de la ora 12:30 la Centrul Cultural Reduta, la care vor participa interpreții de muzică populară: Cornelia Radocea, Andreea Jitea, Doru Pop și Mugurel Grama, alături de Orchestra Populară ”ȚARA BÂRSEI”, dirijor prof, Petrișor VARGA, Ansamblul Folcloric ”POIENIȚA”, coregraf prof. Benone PEPINE și Ansamblul ”Crai Nou” al Palatului Copiilor Brașov, coregraf prof.Pepine Benone.

Vă așteptăm să fim împreună de ziua tuturor românilor!

EVENIMENTE

Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie, aleasăca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si gânditorul, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naționale reprezintă  nu numai o zi in care celebrăm ''Luceafărul'' poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi.

România îl identifică pe Mihai Eminescu, poetul tuturor românilor, cu însăși cultura sa. Este un gest important, un gest care certifică asumarea culturii române prin reprezentantul ei cel mai de seamă.
 Dincolo de simbol se află Poetul. Și, dincolo de Poet, se află omul.

Universalitatea operei sale poetice a fost recunoscută şi de UNESCO, poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi unei mici planete.

Este „Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.

Sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări şi adaptări, chiar şi o schiţa a unei gra­matici sanscrite sau un dicţionar de rime, compun o operă vastă şi originală, lirică, nihilistă, eroică, fantastică, cosmogonică, didactică şi polemică care arată o minte iscoditoare, o bună educaţie filosofică şi o voinţă uriaşă de a stăpâni multe domenii.

Întreaga sa operă a fost influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, dar şi de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de sistemele de gândire ale Romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant sau Hegelşi chiar de filozofia buddhistă.

Manuscrisele sale, 46 de volume, aproximativ 14 mii de file, au fost dăruite de Titu Maiorescu în 1902 Academiei Române, iar în 1948 Eminescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.


Luna februarie pregătește o întâlnire cu actorii Teatrului De Comedie - București ! Pe 2 februarie 2019 , ora : 19.00 , mai exact , la Centrul Cultural Reduta , calculăm împreună " Numitorul Comun " .

Spectacol INTERZIS copiilor sub 14 ani !!!


 

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate determina , în cel mai semnificativ mod cu putință , schimbarea acestui destin !
Sunteți invitați să deveniți părtași , părți integrante și active , în schimbare !

Spectacol de Teatru Caritabil " Jubileul " , din suflet pentru Alex

16 ianuarie 2019 , ora : 18.30


31 ianuarie 2019 , Premieră - Cu ce vă servesc ?

Centrul Cultural Reduta , ora : 19.00

Prețul biletului : 80 ron. 

Distribuție de excepție !


 

" Doi pe o bancă ",  de Alexander Ghelman

traducere: Tudor Steriade

 distribuție:  Florin Zamfirescu, Tania Filip

regie: Emanuel Pârvu

 Centrul Cultural Reduta , 22 ianuarie 2019 , ora : 19.00


Spectacol " Neveste de Aur " !  - Ansamblul 3 Scaune
17.01.2019 , la Centrul  Cultural Reduta , ora 19:00


Spectacolul "Șase lecții de dans în șase săptămâni " de Richard Alfieri - Teatrul de Artă București,
Vineri 18.01.2019, ora 19:00 . Comedie savuroasă ! 


Old Love ( premieră )
Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 19:00


Insomniacii ( premieră ) - teatru 
 25  februarie 2019, ora 20:00


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter