SPECTACOL ”CRĂCIUN CU STELE”
Marți, 26 decembrie 2017, ora 19:00

”CRĂCIUN CU STELE” este un spectacol-mozaic, în regia lui Cristian Mihăilescu, ce reuneşte pe aceeaşi scenă nume consacrate: Felicia Filip, Anton Niculescu -violoncel, Koichiro Kanno-pian, Florin Ionescu Galați- vioară, Judith Wunderlich- harpă, prim-soliștii Operei Naționale din București, Cristina Dumaru și Ovidiu Matei Iancu, Fang Shang  -finalist la Vocea României și actorul Mihai Bisericanu.

Pe lângă muzica specială de Crăciun- colinde românești și din repertoriul internațional, muzică de operă şi muzică de cameră, vor fi prezentate şi momente comice, precum şi alte numeroase surprize pentru publicul prezent la concert.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 50/ 60 lei (în funcție de categorie)


  


Spectacol ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”
Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 11:00

Toți cei mici visează să fie ajutoarele lui Moș Crăciun. Ei bine, de data aceasta el lansează un anunț: caută copii pentru a-și forma "gașca de colindători".
Pe listă s-au înscris deja Rudolph, Mița Crăciunița, Spiriduș Ghiduș si Fulgișor. Cu toții sunt prezenți la cel mai vesel si mai antrenant spectacol pentru copii, si nu numai. Atât cei mari, cat si cei mici sunt invitați să cânte, să danseze si să se amuze într-un super show de divertisment care îmbină in mod plăcut teatrul cu muzica și dansul. Efectele de lumini și culori, boroboațele personajelor și febra pregătirilor în așteptarea lui Moș Crăciun vor fascina publicul. Si Moș Crăciun chiar va veni…

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 25 lei

 


 


ACASĂ LA MOȘ CRĂCIUN
22 și 23 decembrie 2017

Centrul Cultural Reduta va fi transformat în ”Casa lui Moș Crăciun”, în care pe tot parcursul celor două zile, însuși Moș Crăciun îi așteaptă pe cei mai mici locuitori ai orașului, cu părinții și bunicii lor, să se bucure în familie și să exploreze surprizele pregătite: Poveștile lui Moș Crăciun, Atelierele Crăiesei Zăpezii, Carnavalul Spiridușilor, spectacole interactive de magie, jocuri și distracție. Este singurul moment în care copiii pot sta cât își doresc alături de cel mai iubit personaj al iernii, Moș Crăciun.

În 23 decembrie, de la ora 11:00 copiii vor avea parte de un spectacol ÎN PREMIERĂ la Brașov, ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”. Toți cei mici visează să fie ajutoarele lui Moș Crăciun. Ei bine, de data aceasta el lansează un anunț: caută copii pentru a-și forma „gașca de colindători”. Pe lista s-au înscris deja Rudolph, Mița Crăciunița, Spiriduș Ghiduș si Fulgișor. Cu toții sunt prezenți cel mai vesel și mai antrenant spectacol pentru copii, și nu numai. Atât cei mari, cat si cei mici sunt invitați să cânte, să danseze și să se amuze într-un super show de divertisment care îmbină in mod plăcut teatrul cu muzica și dansul. Efectele de lumini și culori, boroboațele personajelor și febra pregătirilor în așteptarea lui Moș Crăciun vor fascina publicul. Și Moș Crăciun chiar va veni…

Într-un decor feeric, întocmai ca acasă la Moș Crăciun, copiii sunt așteptați cu scrisori și liste de dorințe, pe care să le înmâneze Moșului.Așa vor fi siguri că scrisorile ajung la destinatar, iar de Crăciun vor primi ceea ce își doresc. Dar, Moșul cel bun are în tolbă multe povești și surprize vesele pentru toți copiii care îl vor vizita.

PROGRAM EVENIMENT:

ATELIERELE CRĂIESEI ZĂPEZII  (ateliere de creație)

ATELIERUL DECORAȚIUNILOR DE CRĂCIUN

24740502_1748574978509430_2046693180_n
Sărbătorile sunt mai frumoase când avem în casă, în brad sau pe masa de Crăciun o decorațiune realizată de copiii noștri. Vom realiza ghirlande de conuri sau nuci, frumoase, strălucitoare și vesele.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea locvineri, 22 decembrie 2017, ora 12:00.  Cumpără bilete
 AICI.
                                               sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 10:00. Cumpără bilete AICI.
 


BORCĂNAȘUL CRĂIESEI ZĂPEZII

24824301_1748586621841599_304111333_n

Îți poți imagina că o atmosferă de poveste se poate afla într-un mic borcan? Micile borcane pe care le vom realiza pot transforma imaginația copiilor în realitate.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea loc: vineri, 22 decembrie 2017, ora 14:00. Cumpără bilete
AICI.
                                             sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 14:00. Cumpără bilete AICI.
 


ATELIERUL DECORAȚIUNILOR DE CRĂCIUN

24826196_1748589428507985_1747490925_o

Oamenii de zăpadă realizați manual sunt pe cât de frumoşi, pe atât de amuzanţi astfel încât nu vom rezista tentaţiei de a face unul.Vom confecționa un om de zăpadă vesel şi plin de farmec. Iarna vine cu bucuriile ei, iar una dintre ele sunt oamenii de zăpadă. Dacă îl facem din zăpadă, nu-l putem păstra la nesfârşit, însă dacă îl vom confecţiona din material textil, atunci îl vom avea aproape mult timp.
Vârsta recomandata: 4-9 ani
Acest atelier va avea loc: - vineri, 22 decembrie 2017, ora 16:00. Cumpără bilete 
AICI.
                                              - sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 12:00. Cumpără bilete AICI.Vineri, 22 decembrie 2017, ora 17:00- CARNAVALUL SPIRIDUȘILOR
Copiii, costumați în personajele preferate de iarnă, sunt invitați să se distreze, să danseze și să cânte alături de Crăiasa Zăpezii și de multe personaje surpriză la cel mai frumos carnaval de Crăciun.
Cumpără bilete
AICI.
 

Vineri, 22 decembrie 2017, ora 18:00- Spectacol interactiv (magie, jocuri și distracție)
Durata spectacol: 1h 30 min

O vizită acasă la Moș Crăciun: 5 lei (sunt scutiți de plată participanții la atelierele de creație)

 
Sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 11:00- SPECTACOL ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”
Durata spectacol: 1 ora
Vârsta recomandata: 3-10 ani

     
Preț bilet: 25 lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii).
Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.


MONTAJ VIDEO-EXPERIMENTAL COMEMORARE CHARLIE CHAPLIN
MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2017, ORA 20:00

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la moartea celui care a făcut istorie şi carieră în lumea cinematografiei...Charlie Chaplin.

Centrul Cultural "Reduta" va organiza cu această ocazie un eveniment pentru a comemora un alt fel de Chaplin de data aceasta prin mixaje cu muzică şi prelucrări din filmele în care a jucat actorul.
Irina Botea Bucan va prezenta cu această ocazie un material video experimental, proiectul fiind realizat în colaborare cu Jon Dean din Anglia, reuşind şi de această dată să se folosească de mai multe medii artistice pentru a explora dinamica socială şi posibilităţile transformării imaginii video. Artista Irina Botea Bucan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, mai apoi  specializându-se în artă şi tehnologie urmând cursurile masterale din cadrul Institutului de Artă de la Chicago, momentan fiind doctorandă la Goldsmiths College din Anglia. Printre participările expoziţionale se  număra: cele din cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia, sau de la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Centrul Pompidou-Paris, expunerile muzeale de la New York, Madrid, Praga sau Viena la care se adaugă proiectele realizate în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

INTRAREA LIBERĂ.


GRIGORE LEȘE- ”CÂNTECE CARE NE-AU ÎNSOȚIT ISTORIA”
Duminică, 3 decembrie de la ora 19:00

Grigore Leșe, cel mai cunoscut interpret de muzică tradițională românească, va susține un concert extraordinar la Brașov,

A horit prin toată lumea, iar cântecele maramureşeanului au dus tradiţiile româneşti pe toate continentele. La Brașov, va aduce în prim-plan valorile culturale autohtone, cântecele care ne-au însoțit istoria: cântece despre refugiere, de cătănie, de dragoste, de înstrăinare, povești despre oamenii satelor, care au mai răzbit nealterate până în timpurile noastre. Adevăratele valori ale satului tradiţional vor rezista, într-un război tot mai amar cu falsele modele, cu destrămarea care ameninţă să cuprindă totul atâta vreme cât mai există oameni, care-şi pun tot sufletul în ceea ce durează, precum Grigore Leşe.

„Mai demult, oamenii se adunau împreună de marile sărbători. Se iertau, aveau o smerenie, aveau un anumit comportament. Cu alte cuvinte, trăiau în rânduială şi în rost. În ziua de astăzi, oamenii s-au cam îndepărtat de lucrurile acestea. Cred că a sosit vremea să ştim de unde venim, cine suntem şi cum ne putem compune în marea horă europeană” (Grigore Leşe).

Spectacolul face parte din seria evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 60 lei


SĂRBĂTOREȘTE ROMÂNEȘTE

SPECTACOL FOLCLORIC DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI
1 Decembrie 2017, ora 12:30

În urmă cu 99 de ani, se năștea România Mare.
Unirea tuturor provinciilor locuite de români a fost un ideal pentru care s-au luptat și sacrificat generații de ardeleni, moldoveni și munteni. Patriotismul acelor români adevărați ar trebui să fie nu doar un model pentru toți cei de azi, dar și o obligație pentru moștenirea lăsată.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită de Consiliul Județean și Centrul Cultural Reduta, cu ”Hora Unirii” în Piața Sfatului, de la ora 12:00 și un spectacol folcloric, de la ora 12:30 la Centrul Cultural Reduta, la care vor participa interpreții de muzică populară: Cornelia Radocea, Andreea Jitea, Doru Pop și Mugurel Grama, alături de Orchestra Populară ”ȚARA BÂRSEI”, dirijor prof, Petrișor VARGA, Ansamblul Folcloric ”POIENIȚA”, coregraf prof. Benone PEPINE și Ansamblul ”Crai Nou” al Palatului Copiilor Brașov, coregraf prof.Pepine Benone.

Vă așteptăm să fim împreună de ziua tuturor românilor!

EVENIMENTE

 

 

Centrul Cultural Reduta și Colegiul Național de Științe “Grigore Antipa”organizează cea de a 7-a edițe a Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni Amprente, in perioada 28-31 martie.
Teatrul Excelsior vine la Brașov cu spectacolul “Interzis sub 18 ani”, Centrul Independent Coregrafic LINOTIP cu spectacolul “2 femei contemporane” și “9 piese remixate” cu Alex Ștefănescu Unteatru.
Pe parcursul celor 4 zile de festival, vor avea loc workshop-uri, spectacole de teatru tânăr. Trainerii si membrii juriului ai acestei ediții sunt: Flavia Giurgiu , Iulia Samson, Andreea Șovan, Vlad Pavel și Vladimir Purdel.


Luni, 8 aprilie 2019 la 19:00 - 20:15

 
Premiera : Iubito , îți rămân dator - Brașov
Cea mai amuzanta comedie despre supravietuirea in cuplu!
"Iubito, iti raman dator" este un autentic manual de auto-ajutor ca sa poti face fata provocarilor convietuirii in cuplu 💣👀😳🤪🥰
Info si bilete: www.TeatrulAvangardia.ro/Iubito-Brasov
****
Cu Andrei Duban si Gratiela Duban, in regia lui Ricard Reguant.

Vineri, 5 aprilie 2019 la 18:00 - 22:00

Rock'n Reduta, editia a III-a

Revenim, ca de fiecare data, cu mult drag in sala de spectacole a Centrul Cultural Reduta cu gasca noastra de trupe și cu ceva mai multe noutăți decât obișnuim de obicei.

Vă așteptăm cu drag !

INTRAREA ESTE LIBERĂ


Joi, 4 aprilie 2019 la 19:00 - 21:00
 
Turneul National ”Râzi cu Rusu și Andrei & RUX”
🏙] Centrul Cultural Reduta
[🎟] Biletele se gasesc in reteaua iaBilet
[🎟] Bilete online: http://bit.ly/2MZz9Cw

 

Luni, 18 martie 2019 la 19:00 - 21:00

Mihai Mărgineanu Turneu Național " Fum de Tavernă " 

Mihai Mărgineanu vine în orașul tău cu un concert extraordinar susținut împreună cu trupa lui de muzicieni. Vine în orașul tău să îți aducă muzica din "Las Fierbinți" și muzica de tavernă 100% românească, atât de dragă tuturor. Vine în orașul tâu cu 2 albume, nou - nouțe.
Biletele sunt disponibile online și la casieria Centrului Cultural Reduta 


 
Filarmonica de Comedie
Public

Marți , 19 martie 2019 , ora : 19.00

Un spectacol de Radu Gabriel
Cu: Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel, Leonid Doni, Mihai Munteniță


" CIOCU MIC " cu DORU OCTAVIAN DUMITRU

 

Miercuri , 20 martie 2019 , ora : 19.00 

Pret bilet:60 ron.
🎟Biletele se pot achizitiona de la Casieria Sala Patria sau online aici👇https://spectacolebrasov.ro/ciocu-mic/

📲Rezervari:0745830738


Vineri, 22 martie 2019 la 19:00 - 21:00

"Cum se face partea a II-a" este un spectacol care incearca sa implineasca ce spunea Shakespeare, ca inseamna teatrul, acum 400 de ani. Sa fie "o oglinda a firii". Sa aduca pe scena putina viata adevarata.

Biletele pot fi achiziționate de la :  https://www.iabilet.ro


Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII -a, 23 - 24 martie 2019 .

Centrul Cultural " Reduta " cu sprijinul financiar al Consiliuilui Județean Brașov organizează în perioada 23 - 24 martie 2019 , Festivalul Concurs " Flori în Țara Bârsei " , deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară , cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani , având ca scop descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative .


- 26 martie, ora 19.00 - Braşov,
Centrul Cultural "Reduta".

Drag de România Mea !

Biletele se găsesc  la casieria Centrului Cultural Reduta .
Informaţii obţineţi la telefonul:
0746.774.204.

Rezervări la numărul de telefon : 0368008100 .


EVENIMENTE

PENTRU COPII


Duminică :17 martie 2019, la 18:00 - 20:00

Magia Copilăriei - Brașov 

Pentru prima dată vine în Brașov, Lorenzo-Cristian cel mai titrat
magician din Romania.
www.lorenzo-cristian.ro

Dacă orașul Brașov are peste 370 de copii (capacitatea maximă a
sălii de spectacol), atunci asigură-te că tu ești printre cei care vor
prinde bilet la CEL MAI MARE SPECTACOL DE MAGIE PENTRU
COPII, DIN ROMÂNIA.


EXPOZIȚII

EXPOZIȚIA Mandale 3D
Perioada 4-21 februarie

Vernisajul expoziției: luni, 4 februarie 2019, ora 18:00.


 

ENTITLED - EXPOZIȚIE DE PICTURĂ

4 apr. între orele 12:00 - 22:00


 
 
 
 
Rina Visual Artist împreună cu Centrul Cultural Reduta, vă invită în perioda 04 martie - 04 aprilie 2018, să vizitați expoziția ENTITLED, prezentată în foaierul Centrului Cultural Reduta, etajul 1.
Expoziția ENTITLED are ca temă, redifinirea poziției feminine în societate, pe o treapta de egalitate

 


TRADIȚII

 

Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov organizează în perioada 23-24 martie 2019, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului concurs de muzică populară pentru tineri interpreţi „Flori în Ţara Bârsei”.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 23 martie, ora 18:00 – Spectacolul Concurs (intrarea gratuită) şi duminică, 24 martie, ora 13:00 – Gala Laureaţilor (preţ bilet 10 lei).

49 de interpreţi din întreaga ţară vor concura pentru
TROFEUL FESTIVALULUI FLORI ÎN ŢARA BÂRSEI

Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII-a, 23-24 martie 2019

Regulamentul festivalului

FIȘĂ DE CONCURS - descarcă aici

 


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter