SPECTACOL DE TEATRU "PESCĂRUȘUL"

adaptare după A.P. Cehov, cu Trupa de teatru Redoute.
Marți, 30 ianuarie 2018, ora 18.00

Spectacolul este o adaptare a comediei ”Pescărușul” a lui A.P.Cehov.
Captează atenția prin viziunea distinctă, modernă asupra textului, propusa de regizorul si actorul Teatrului National Bucuresti, Vitalie Bichir, dar și prin unitatea acesteia, confirmată de jocul actoricesc, de efectele cromatice și de succesiunea logică a momentelor în scenă.
 
Întreaga piesă e o mărturie a absurdităţii condiţiei umane. In „Pescăruşul”, un grup de personaje aflat într-o casă la ţară, pe malul unui lac, se zbat să scape de destinul lor mohorât.
Actriţa Arkadina e obsedată de bătrâneţe, fratele ei Sorin, ar vrea să trăiască mai intens, scriitorul Trigorin ar dori să cunoască alte pasiuni decât scrisul, tânărul Treplev, fiul Arkadinei are ambiţia de a descoperi şi de a impune o nouă formulă artistică, iar micuţa Nina, proaspătă şi impulsivă, visează să ajungă o mare actriţă şi să savureze „adevărata glorie, gloria răsunătoare.”
Dorinţa de reuşită este atât de vie în ea încât dispreţuieşte dragostea sinceră a lui Treplev şi se apropie de celebrul Trigorin, sperând un ajutor în cariera teatrală. Disperat, tânărul scriitor încearcă să se sinucidă, dar nu reuşeşete. O va vedea pe Nina plecând cu Trigorin, pe care îl detestă pentru norocul lui.

Toate personajele care se mişcă în atmosfera piesei au un fel de premoniţie a înfrângerii lor în dragoste sau în artă. Îşi visează pasiunea, vorbesc despre ea, dar nu o trăiesc.

Preț bilet: 10 lei (bilet redus: 5 lei)
Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.


Spectacol de teatru "KGB contra CIA", adaptare de Armand Calotă după "SECRETISSIMO"

Luni, 29 ianuarie 2018, ora 19:00

Ce se întâmplă în spatele unor indicative celebre şi cum acţionează agenţii de informaţii în operaţiunea secretă de "maximă importanţă din punct de vedere strategic... SECRETISSIMO" ?...Când KGB-ul încearcă să intre în posesia unei pudriere...care deţine un ,,cap de ghidare pentru rachete nucleare“ dar celebrul CIA, fără de care nicio operaţiune nu ar fi completă, intervine…într-un mod cu totul neaşteptat, lupta se dezlănţuie într-un hotel francez unde ambele servicii se confruntă în direct!

Deghizări şi infiltrări spectaculoase, mister şi conspiraţie, conduse abil din umbră de…veţi descoperii cine va reuşi să termine misiunea cu succes, până la sfârşitul unui spectacol de comedie plin de savoare şi umor de bună calitate, susţinut de o trupă de actori de excepţie şi regizat cu măiestrie de Armand Calota! 

Cu ajutorul unei distribuţii de excepţie, reunind actori din Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic precum MAGDA CATONE/ILEANA OLTEANU/EUGENIA SERBAN, ARMAND CALOTA, IONUT  CIOCIA/ADI HOSTIUC, MIHAI NICULESCU, VICTOR VURTEJANU, VASILE FILIPESCU, SERBAN GEORGEVICI/NAE ALEXANDRU/ EDY CARLAN în regia lui Armand Calotă, veţi trăi două ore pline de comedie şi suspans în culisele unor servicii secrete renumite.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 70 lei.


SPECTACOL DE TEATRU ”ÎN CURSUL ZILEI DE AZI-NOAPTE”
Marți, 23 ianuarie 2018, ora 18:00

O piesă cu mult umor, într-o viziune originală, în regia Vioricăi Geantă Chelbea.
"ÎN CURSUL ZILEI DE AZI-NOAPTE" este un spectacol după un text al dramaturgului Cornel Udrea -„Cerere în căsătorie fără Cehov“. Sondează profunzimile umane, nevoia de celălalt și atrage atât prin ineditul situației de a se juca cu publicul pe scenă, cât și prin candoarea și umorul personajelor.


 

 


Preț bilet: 10 lei (Preț redus: 5 lei)
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.

 


Film documentar, expoziție de fotografie ”ARHITECTURA ROMÂNIEI MARI- stilul neoromânesc, arhitectura sufletului românesc”-

Marți, 23 ianuarie 2017, ora 13:00

Proiectul ”Arhitectura României Mari” își propune celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, prin organizarea unui eveniment centrat în jurul conceptului de „stil neoromânesc în arhitectură” și care cuprinde expoziții de fotografie, proiecții ale unui film documentar artistic tematic și dezbateri cu participarea unor specialiști în domeniul istoriei artei și arhitecturii adresate publicului larg.

De asemenea, publicul este invitat să admire fotografii care imortalizează clădiri relevante pentru stilul neoromânesc, din mai multe zone ale țării, în cadrul unei expoziții unice. Evenimente similare au avut loc in Bucuresti si Alba Iulia.

Proiectul este un prilej de promovare a unor actiuni, dezbateri si reflecţii în legatura cu valorile comune urmarind identificarea unor elemente cheie din patrimoniul cultural national relevante pentru celebrarea Marii Uniri, facilitand cunoaşterea de către masele mari de oameni, în special de către tineri, a impactului pe care l-a avut crerea unui stil unitar in arhitectura ca simbol al identitatii si unitatii culturale romanesti. Indirect, proiectul isi propune sa puna in valoare importanţa promovarii patrimoniului construit in perioada Marii Uniri , rolul acestuia în dezvoltarea societăţii şi coeziunii sociale, precum si dezvoltarea simţului de apreciere a moştenirii culturale şi artistice, educarea sensibilităţii faţă de valorile culturii naţionale şi universale.

Evenimentul de la Centrul Cultural Reduta va fi transmis live in sistem on-line streaming, fiind accesibil pentru românii de pretutindeni.

“Stilul naţional românesc în arhitectură datează din ultimele două decenii ale secolului al XIX-lea. Prima clădire în acest stil a fost ridicată în anul 1886. În această perioadă, arhitecţii au stabilit sursele de inspiraţie potrivite pentru crearea unui stil naţional românesc, regăsite și în arhitectura medievală a Ţării Româneşti şi a Moldovei, dar şi în arhitectura vernaculară muntenească. După Expoziţia Generală din anul 1906, acest stil a cunoscut un succes pe scară largă, fiind preferat atât de autorităţi, pentru construirea de edificii publice, cât şi de privaţi. În perioada interbelică, stilul s-a oficializat, devenind marcă a României, datorită capacităţii sale de a reflecta sufletul românesc”, explică Bianca Michi Nema, inițiatorul proiectului.

Proiectul este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Principia, Palatul Noblesse, Centrul Cultural ”Reduta” Brasov, Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”, Muzeul de Artă Populară “Doctor Nicolae Minovici”, Muzeul Municipiului București, Colegiul Național Elena Cuza din București, Inspectoratul școlar al Municipiului București, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Restaurantul Casa Doina.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.


PIANUL CU POEME
Eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale

Marți, 16 ianuarie 2018, ora 18:00

Spectacolul cuprinde poezii de Mihai Eminescu, Magda Isanos, Victor Eftimiu, Ernest Maftei, George Coșbuc, Ioanid Costache unind astfel și serbarea zilei lui Eminescu cu Ziua Culturii Române,  iar muzica: prelucrări folclorice pe teme populare românești (Lie Ciocârlie sau Mocirița), autori culți precum Constantin Silvestri  și improvizatii personale ale pianistei Ioana Maria Lupașcu. 

”Pianul cu poeme” este un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român.

Recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul; ridică energia piesă dupa piesă, construind momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță. Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă. Pianul cu poeme este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii.

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti din 1995, de cand a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale.
In cei douazeci de ani de activitate a lucrat cu nume importante ale scenei romanesti: Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Dorel Visan, Horatiu Malaele, Virgil Ogasanu, Florina Cercel, Doru Ana, Mircea Rusu, Magda Catone, Florin Piersic jr., Mihai Constantin, Stefan Banica jr., dar si cu regretatii Florian Pittis, Adrian Pintea, Irina Petrescu, Rodica Tapalaga, George Constantin, Serban Ionescu, Gheorghe Cozorici.In filmele internationale a jucat alaturi de Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda. Mare iubitoare a poeziei, a fost invitată de-a lungul timpului în numeroase spectacole, atât în București, la Ateneul Roman, cât și cateva turnee in România, si in strainatate.

Pianista Ioana Maria Lupașcu  începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Intre 2001 și 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. , care spunea despre ea ca "are imense posibilitati tehnice si artistice"' .A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia și Turcia. Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Gottfried Rabl, Mika Eichenholz,Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters (Olanda), Walter Hilgers, Shinya Ozaki, etc. A colaborat cu mari muzicieni precum: Pavel Berman.Ladislau Petru Horvath, Florin Paul, cvartetul Gaudeamus, Rodin Moldovan, baritonul Stefan Ignat, contratenorul Cezar Ouatu. În Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, iar în 2009 a lansat romanul autobiografic–„Prințul Baghetei”. In 2007 i-a aparut CD-ul “Live Piano Solo”, iar în 2009 CD-ul “Piano Recital”.
Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Interesata de repertoriile inedite, compozitori precum Guy Bacos, Ioan Dobrinescu, Sabin Pautza, Deniz Inan, Raffaele Montanaro i-au compus sau dedicat lucrari a caror premiera absoluta a si sustinut-o.Invitata in Festivaluri precum Pazailis Music Festival Lituania, Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului, Balul Operei Cluj, Festivalul FIE Iasi, Gala Proms of Delight, Festivalul Mozart al Operei Brasov, in 2008 deschide  stagiunea camerala de la Conservatorio Giuseppe Verdi Milano, in 2012 concerteaza in sala Natiunilor Unite de la Geneva." Viața intensă pe care știe a o reda este secretul artei superior construite a pianistei." (Vasile Pruteanu) scria presa dupa unul din concertele sale.

INTRAREA este LIBERĂ.


EVENIMENTE

FESTIVALUL DE TEATRU POLITIC
”SCENELE MEMORIEI”

1-6 OCTOMBRIE 2018


SPECTACOL DE TEATRU "ELIXIR"
Duminică 30 Septembrie 2018, ora 19:00


SPECTACOL ”HOTEL MIRAMARE”
Duminică, 16 septembrie 2018, ora 19:00


TRADIȚII

FESTIVALUL NAŢIONAL DE OBICEIURI TRADIŢIONALE „CUNUNA”, Ediţia a III-a
16 septembrie 2018, ora 15:30 Piaţa Sf. Ioan Braşov


CURSURI

Balet și gimnastică ritmică

ÎNSCRIERI ȘI REÎNSCRIERI


Teatru

  

ÎNSCRIERI și DETALII AICI !!!!


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter