TRAP DOOR THEATRE CHICAGO

SPECTACOL DE TEATRU
”ISTORIA COMUNISMULUI POVESTITĂ PENTRU BOLNAVII MINTAL”

(How to Explain the History of Communism to Mental Patients)
Sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 19:00
 
De: Matei Vişniec
Regia: Zoltán Balázs
Traducere de: Jeremy Lawrence & Catherine Popesco
Regizori tehnici: Emily Lotspeich, Gary Damico
Scenografie: Aaron O’Neill
Light design: Richard Norwood
Design costume: Rachel Sypniewski
Compoziţie muzicală Danny Rockett
Machiaj: Zsofia Otvos
Graphic designer: Michal Janicki
Dramaturg: Milan Pribisic
În distribuţie: Dennis Bisto, Simina Contras, Michael Garvey, Beata Pilch, Pavi Proczko, Nicole Wiesner
 
Piesa de teatru „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, scrisă de Matei Vișniec, este o dramă existențialistă care pune în discuție relația dintre personal și politic, adevăr și minciună, real și deziluzie. În interacțiunea exasperantă dintre reflexii și proiecții din cadrul piesei, toate personajele devin pacienți bolnavi mintal, spioni, sau lideri, în timp ce fiecare nouă revoluție devine o altă capcană ideologică.
 
Misiune: Directorul artistic, Beata Pilch, a înființat compania Trap Door, luându-și angajamentul să caute opere provocatoare și obscure și să le dea viață. Fie că este vorba despre o piesă de teatru clasică europeană, rareori montată în Statele Unite, sau despre o operă sclipitoare din literatura americană, sau despre dramaturgul neexperimentat, compania Trap Door va descoperi aceste voci și le va prezenta publicului, folosind o formă de expresie inovatoare. Compania se folosește de vechile tradiții și le îmbină cu noile metode pentru a ilustra absurditatea traiului în societatea de astăzi.
Înființată în 1990, compania Trap Door a început ca trupă ambulantă, încântând publicul din Europa prin expresionismul său avangardist. Pe aceste scene s-a cristalizat inițial stilul lor original care îmbină mitul, ritualul și revoluția.
Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română.
 
Evenimentul va fi însoțit și de o lansare la carte și o dezbatere asupra temei spectacolului, în prezența dramaturgului piesei, MATEI VIȘNIEC.

 

Expoziția Brașov: Orașul Stalin pe înțelesul tuturor, organizată în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie, ce va fi amplasată în foaierul Centrului Cultural Reduta, își propune cercetarea și promovarea patrimoniului cultural din perioada anilor 1950 – 1960, în care Brașovul a purtat numele de  Orașul Stalin.  Este un demers complex care cuprinde o cercetare istorică și de antropologie culturală, care are ca prioritate accesarea, ca surse directe, a cetățenilor trăitori ai Orașului Stalin și identificarea accesului la diverse artefacte, obiecte reprezentative ale acestei perioade (cărți poștale, documente personale, uniforme, pancarte, trofee, fotografii de colective instituționale, reclame, obiecte de viață cotidiană, materiale de arhivă etc).

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.

Pret bilet: 30 lei (Bilet redus: 15 lei)


TÂRGUL ROMÂNAȘUL

24-15 iunie 2017, orele 11:00-20:00

Și în acest an vom sărbători la târgul Românașul ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IEI cu o minunată expoziție dedicată iei numită "HORA", realizată în colaborare cu Asociația Firul Întors și un târg cu produse handmade specifice acestei sărbători.
Vă invităm la un eveniment plin de frumos și drag.

 

 

 

 


„VEDETE ȘI PAGINI CELEBRE”

Miercuri,  28 iunie, ora 19:00 la Centrul Cultural Reduta-

Soprana Felicia Filip alături de patru dintre cei mai apreciați artişti instrumentiști: violoncelistul Anton Niculescu, pianiștii Andrei Licareț și Koichiro Kanno și violonistul Mircea Lazar, invită publicul iubitor de muzică clasică, la un parcurs inedit prin unele dintre cele mai frumoase creații muzicale.

Programul cuprinde compoziții care se bucură de o mare popularitate: A.Arensky-Trio nr 1, piese pentru violoncel si pian de Glazunov, Ceaikovski, Scedrin si lieduri de Cherubini, Massenet, Frank,Bottesini si Ceaikovski.

Evenimentul este o avanpremieră a Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră ”Marile Serate Muzicale”, ediția a VII-a, ce va avea loc în toamnă, la Centrul Cultural Reduta.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Prețul unui bilet este de 25 lei.

 

 

EVENIMENTE

SPECTACOL ”CRĂCIUN CU STELE”
Marți, 26 decembrie 2017, ora 19:00


ACASĂ LA MOȘ CRĂCIUN
22 și 23 decembrie 2017


Spectacol ”GAȘCA LUI MOȘ CRĂCIUN”
Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 11:00


MONTAJ VIDEO-EXPERIMENTAL COMEMORARE CHARLIE CHAPLIN
MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2017, ORA 20:00


GRIGORE LEȘE- ”CÂNTECE CARE NE-AU ÎNSOȚIT ISTORIA”
Duminică, 3 decembrie de la ora 19:00


SĂRBĂTOREȘTE ROMÂNEȘTE
SPECTACOL FOLCLORIC DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI
1 Decembrie 2017, ora 12:30


CULTURĂ ȘI TRADIȚII

Vernisajul Expoziției Naționale de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”
Marți, 12 decembrie 2017, ora 13:00


 

CURSURI

Teatru

  

ÎNSCRIERI și DETALII AICI !!!!


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter