SPECTACOL DE TEATRU ”PODU' ”
Vineri,  05 Mai 2017, ora 19:00

Spectacolul, PODU’ , regizat de Horaţiu Mălăele, după textul „Podul sinucigaşilor”, de Paul Ioachim, aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea.

Spectatorii urmaresc, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, rol jucat de George Ivaşcu, şi o artistă – Meda Victor, „stau la coadă în faţa morţii”.

Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteapta un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care îşi povestesc propriile drame, nu se concretizează, pentru că, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea să moară cu adevărat. Este de fapt esenţa piesei, care îl face pe spectator să plece spre casă cu ideea că există întotdeauna speranţa şi motivaţia pentru care viaţa merită să fie trăită.

Destine frânte

Trei destine, trei poveşti de viaţă, trei tipologii. Îndrăgostitul – bizarul şi logicul metrolog – a fost abandonat de iubita lui pentru alt bărbat mai înalt, mai frumos şi puternic. Deşi lua vitamine cu regularitate, pentru menţinerea tonusului, nimic nu l-a ajutat să îşi recâştige iubita, aşa că a decis să meargă pe pod.

Cel de-al doilea personaj care alege  podu’ este o tânără care a picat examenul la actorie şi, spune ea, a fost „călcată în picioare de toată lumea”.

Al treilea personaj este un intelectual nefericit, „copilul secolului”, ale cărui creaţii literare absurde sunt de neînţeles.

Toţi trei asteapta „trenul morţii”. Deşi ţine un ceas în mână şi socoteste minutele care se scurg până la momentul morţii, îndrăgostitul e  primul care da bir cu fugiţii. Artista vede în intelectual un posibil iubit, care, în aceste condiţii, zăreşte o speranţă pentru reuşita operei lui.

Podu’” este un regal actoricesc, de la care plecăm cu ideea că există, întotdeauna, o şansă şi o speranţă pentru care viaţa merită a fi trăită, fie măcar din curiozitatea de a ştii ce se întîmplă maine.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 80-100 lei (în funcție de categorie)


ALEXANDRU TOMESCU - #10 -TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS
ANOTIMPURILE- Piazzolla & Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo Sarasate- dansuri spaniole

TRIO-ul, format din Alexandru Tomescu-Vioara Stradivarius Elder Voicu, Sinziana Mircea- pian și OMAR Massa, artist argentinian, bandoneon va concerta pe  13 mai 2017, ora 19:00 la Centrul Cultural Reduta.

Anul 2017 este an aniversar pentru Turneul Internațional Stradivarius- 10 ani de experiențe muzicale oferite publicului. Turneul Internațional Stradivarius este festivalul de muzică clasică cu cea mai lungă tradiţie din România și își dorește să contribuie la promovarea culturii şi civilizaţiei naţionale în ţară şi în afara ei.

Alexandru Tomescu este omul care a creat o revoluție în muzica clasică românească și organizează de 10 ani TURNEUL INTERNAȚIONAL STRADIVARIUS. A înregistrat pentru posturi de radio şi televiziune româneşti, dar şi din Anglia, Franţa, Elveţia, Germania, Olanda, Polonia, SUA şi a realizat numeroase imprimări pe CD, dintre care se cuvin amintite Alexandru Tomescu at Moscow (cu concerte de Paganini şi Mendelssohn), Romanian Piano Trio (trei discuri cu lucrări camerale de Mozart, Beethoven, Schumann, alături de Horia Mihail şi Răzvan Suma), Simply Mozart(patru concerte mozartiene sub bagheta lui Horia Andreescu) sau Ad Libitum – Primus  (cvartete de Beethoven, Haydn, Sibelius, cu Alexandru Tomescu la vioara I).

Denumirea originală a viorii este “Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702”  şi de la apariţia sa a fost în custodia lui A. W. Lukens (New York), W.E. Hill & Sons, Charles F.Edler (Frankfurt), Hamma & Co. (Stuttgart), Henry Werro (Berna)şi bineînţeles, a marelui violinist român Ion Voicu. Când a intrat în posesia viorii, AlexandruTOMESCU a promis că, în cei cinci ani cât va cânta pe Stradivarius, sunetul acesteia va fi auzit de toţi românii.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 30 lei


SPECTACOL DE TEATRU ”OMUL-PERNĂ”
Duminică, 14 mai, ora 19:00

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 35 lei


SPECTACOL DE TEATRU la Săptămâna Comediei 2017  ”ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR”
Luni, 15 mai 2017, ora 18:00

Festivalul Săptămâna Comediei aduce și pentru copii spectacolul ”Alice in Wonderland”, care va transforma sala de teatru într-un tărâm fermecat.

Spectacolul de teatru pentru copii ” Alice în Wonderland” (Alice în Țara Minunilor) este o adaptare frumoasă după Alice în Wonderland a lui Lewis Caroll, realizată de de MiniArtShow by Ioana Ginghină.

“Alice in Wonderland” este un spectacol dedicat copiilor începând cu 4 ani dar și întregii familii, având o distribuție de excepție, muzică originală și proiecții multimedia care vor transforma sala de teatru într-un tărâm fermecat.

Povestea spune că ……..Alice este o fetiță de 11 ani care stă toată ziua în casă, jucându-se cu telefonul. Nu mai vede cât de frumoasă este natura, viața și nu mai crede în povești. Astfel că ea intră într-o lume fantastică, unde descoperă o țară care prin logica ei, este un total nonsens. Considerată ca fiind cel mai bun exemplu de literatură nonsens, “Alice în Tara Minunilor” este o poveste cu mesaje pentru toate categoriile de vârstă. Binecunoscuta poveste scrisă de Carroll Lewis, îi poartă pe micii spectatori într-o lume a imaginaţiei, plină de farmec şi întâlniri neaşteptate.
Iepurele Alb, Pisica de Cheshire, Regina de cupa, Pălărierul nebun sunt câteva din personajele cu care se întâlneşte Alice în călătoria ei și pe care copiii vor avea ocazia să îi cunoască în spectacol.

Distributie:
Alice: Tatiana Selaru / Andra Mirescu,
Palarierul si Omida: Daniel Marcu,
Iepurele: George Lepadatu,
Pisica: Andreea Gaica/ Andreea Mera
Regina de cupa: Diana Manaila.
Costume: Mirela Diaconu
Decor: Flavia Varga
Regie si proiectie: Florina Dumitrache
Versuri: Ioana Ginghina
Compozitor: Eduard Petru Jighirgiu
Producator: MiniArtShow by Ioana Ginghină

Prețul biletului este de 35 de lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii).
Bilete sunt disponibile la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.
Detalii despre spectacol: www.unparintemaibun.ro


Recital SERGIU CIOIU- ”Pe cine numim...EU”- cu participarea poetului Adrian Munteanu
Joi, 18 mai 2017, ora 19:00

După un sezon de succes, în care a fost oaspetele Psihologului muzical, la R.R.I., invitatul echipei IERI - AZi - MÂINE, la TVR 2 și după un microrecital foarte aplaudat pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase (unde a debutat cu 50 de ani în urmă), revenit în țară, Sergiu Cioiu se adresează din nou publiculu, într-un recital special, muzical, poetic, tandru și ironic, intitulat „Pe cine numim... Eu”. Titlul este un vers dintr-un poem de Marin Sorescu, în care poetul ne avertizează să fim foarte atenți! Să fim atenți, mai ales, pe cine numim... Eu. Acest Eu, ascuns sub atâtea măști... întocmai ca la teatru. Un one-man-show în care poezia și cântecul, impreună, fac un excelent divertisment!
În program, cântece și poeme de: Aexandru Mandy, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu și alții.Muzica de Dan Stoian, Alexandru Mandy, Sergiu Cioiu.

Intrarea este liberă.


”PLOUĂ CU BALOANE”
Marți, 23 mai 2017, orele 9:30 si 11:00

După ce au fost peste mări și țări cu spectacolul ”PLOUA CU BALOANE”,  australianul Kurt Murray și românca Iulia Benze, ajung și în România unde prezintă cel mai inovator și creativ spectacol cu baloane de săpun.

Show-ul acestor extraordinari artiști, a fost prezentat în celebra emisiune ,,Românii au talent 2017”, unde artiștii s-au calificat în etapa următoare.

 

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet : 15 lei.


 

 


 


CONCERT

”CÂNTECUL POPULAR DAR DE SUFLET”

Joi, 25 mai 2017, ora 18:00

Interpreți:  Dumitru Farcas, Marius Ciprian Pop, Varu Sandel, Suzana Toader, Angela Rusu,Nicusor Iordan, Ionela Morutan, Anamaria Rosa Preda,Robert Tarnaveanu, Mircea N. Cartisorean, Felician Nicola, Daria si Dan Gadea,  Anuta Sagneanca, Andreea Jitea, Ioana Bozga, Viorica Florea,Gheorghe Soare, Tio-ul Vocal Raphsodia, Sabine,Claudia Miritescu. Ansamblurile Plaiuri Moiecene, Fageteana,  Zestrea Banatului, Acompaniament Orchestra Plaiuri Transilvanene

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet : 30 lei

 


EVENIMENTE

MAI

FESTIVALUL DE MUZICĂ FOLK ”PATRIA”
11-12 mai 2018


 

CULTURĂ ȘI TRADIȚII

Expoziţiei „Aspecte ale vieţii tradiţionale din satul Măieruş”
17 martie- 16 aprilie 2018


 

CURSURI

Teatru

  

ÎNSCRIERI și DETALII AICI !!!!


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter