Spectacol de teatru “O CĂSNICIE LINIȘTITĂ”
Miercuri 08 Martie 2017, ora 19:00

 

“O Casnicie Linistita” este una dintre cele mai de succes piese ale dramaturgiei britanice iar Noël Coward – cel mai jucat autor englez, după Shakespeare. Premiera de la Londra a avut un succes rasunator, astfel încat textul s-a montat, in scurt timp, si la New York, pe Broadway. A primit numeroase premii, printre care si “Tony Awards”, premiu ce recunoaste excelenta in teatrul profesionist american.

 

“O casnicie linistita” este o comedie vartej despre iubirea reaprinsa, pasiune si…conflict. Dragostea patimasa si gelozia declanseaza vesnicul razboi dintre sexe, razboi care in “O casnicie linistita” starneste rasul si tempereaza incapatanarile eroilor. Patru tipologii diferite de personaje se intersecteaza in ceea ce ar trebui sa fie o luna de miere ce debordeaza de iubire si fericire. In schimb, luna de miere devine stimulentul pentru ca sentimente vechi, aparent stinse, sa fie descoperite ca inca vibrante.

Amanda si Elyot, divortati unul de celalalt dupa un mariaj tumultos, linistiti dupa cei 5 ani scursi de la ultima lor intalnire, isi reincep viata conjugala cu alti parteneri. Ghinionul (sau poate norocul), face ca in prima noapte din luna de miere, acestia sa nimereasca acelasi hotel, acelasi etaj, camera alaturate. Reintalnirea lor de pe terasa se finalizeaza cu o evadare la Paris, in ciuda proaspetelor juraminte de dragoste fata de actualii lor soti. “O casnicie linistita” este o satira sociala neconventionala, o comedie romantica.

Regia si traducerea piesei este semnata de Stefan Ruxanda iar scenografia de Anca Cernea.

Teatrul Elisabeta este un loc special in care se imbina actul artistic, cu divertismentul si socializarea. Pana in prezent, Teatrul Elisabeta are la activ trei productii proprii cu un succes fulminant (“Boeing Boeing”, “Incurcatura la nivel inalt”, “ Las’ ca stim noi”) reprezentatiile acestora, inca de la lansare, jucandu-se cu casa inchisa.

Distributia:
Amanda Chase- Corina Danila
Victor Chase- Stefan Ruxanda
Elyot Prynne- Silviu Biris
Sibyl Prynne- Doina Antohi

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 70-80 RON


Spectacol MUSIC IS MY LIFE
Vineri 10 martie 2017, ora 18:00

Spectacolul este unul de promovare a unor tinerilor foarte talentați care au fost aleși în urma unei preselecții online organizate de Kids Music Production în perioada 01-07 februarie.
Dintr-un numar de 117 cereri de participare, au fost aleși 20 de participanți:
- Andrei Theodor Octavian - București
- Angelescu Andra - Pitești
- Both Ileana Paula - Ploiești
- Bucă Bianca - Calarași
- Bucur Andreea - București
- Bucur Elena - București
- Ciobanu Adriana - Piatra Neamț
- Damian Diana - Năvodari
- Dina Daria - București
- Dinu Andra Raisa - București
- Dan Bianca - Galați
- Ilincescu Ioana - București
- Jurcă Amelia - Constanța
- Mudy Marei - București
- Rucărean Sorina - Zărnești
- Spiridon Alessandra - Galați
- Stănciulescu Ana - Măgurele Ilfov
- Tănasă Teodora - Piatra Neamț
- Teleanu Roșu Karina - Râșnov
- Velea Oana - București
Acestia vor susține spectacolul alături de artiștii KMP: Alexandra Băncilă, Cătălina Neacșu, Sandra Stănilă, Maria Stroe și de una dintre artistele Musicando: Popa Roberta Maria din Râmnicu Vâlcea.
Intrarea este libera.

Organizatori: Asociația KIDS MUSIC PRODUCTION, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Musicando con Adina Sima.
Parteneri media: Antena 1 Brașov, Mix TV, Radio Brașov, News Brașov.
Sonorizarea și luminile sunt asigurate de Acoustic World Stage Light&Sound din Sfântu Gheorghe.
Filmarea întregului eveniment va fi făcută de Omega Studio din Sfântu Gheorghe.


DOMNIȘOARA POIMÂINE ȘI JOACA DE-A TIMPUL
Sâmbătă, 19 martie 2017 orele 10:30 și 12:00

Teatrul pentru copii MOMOLINO va invita la „Domnisoara Poimaine si Joaca de-a Timpul”, o adaptare dupa cartea cu acelasi nume a scriitoarei Adina Rosetti, cu ilustratie de Cristiana Radu, publicata la editura Curtea Veche Publishing.
Spectacolul este o productie Lumea lui MOMO si Momolino – teatru si povesti pentru copii, in dramatizarea si regia Antoanetei Zaharia. Din distributie fac parte: Antoaneta Zaharia, Ioana Flora si Mihaela Velicu, cele 3 actrite indragite mult de copii si pe care le-ati mai vazut in spectacolele „Ziua in care a fugit somnul”, „Nica si Povestile sale” sau Aventurile lui Hermann. Muzica a fost compusa special pentru acest spectacol si este semnata de Nina Neagu, iar decorurile si costumele poarta semnatura Doinei Pop.
Este un spectacol muzical, hazliu, creativ si cu o profunda nota educativa, si se adreseaza tuturor copiilor, care isi pun intrebari despre timp, pentru cei care vor neapărat să afle „de ce azi e azi şi cum se transformă în mâine“, dacă „a trecut ieri sau urmează să vină“ sau „ce-i aia poimâine şi de ce nu vine mai repede“
Domnul Azi si bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, Clara, Mama, vrăjitoarea Niciodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă, în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.
Cu o durata de 45 de minute, spectacolul se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani si are loc la Centrul Cultural Reduta.
Prețul biletului este de 30 sau 35 de lei, în funcție de poziționarea în sală (cu un bilet poate sa intre o singură persoană; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu este permis să fie ținuți în brațe copii).
Click aici pentru Bilete de la 10.30(pentru cei matinali sau cei care au program de masă după ora 12.00)
Click aici pentru Bilete de la 12.00(pentru cei care își propun o duminică în ritm mai lent)


Spectacol de teatru ”PANICĂ LA OPERĂ”
Marți, 21 martie, ora 19:00

După succesul fulminant cu spectacolul „Prenumele”, producătorii şi regizorul acestuia se reunesc pentru o nouă producţie teatrală. „Panică la Operă”, de Ken Ludwig, este al doilea spectacol marca Wonder Theatre  .Denumită de Washington Post „Una dintre cele mai bune comedii ale secolului XX”, piesa a fost produsă pentru prima dată cu mare succes în West End (1986) şi pe Broadway (1989), fiind ulterior repusă în scenă în anul 2010. De atunci „Panică la Operă” a fost tradusă în 16 limbi şi jucată în 25 de teatre din întreaga lume.

Anul acesta, spectacolul debutează şi la Brasov, cu un concept regizoral inedit, semnat Răzvan Săvescu, cunoscut pentru seriale de televiziune, piese de teatru şi filmele de cinema realizate, dintre care cele mai renumite sunt serialul „La Bloc”, piesele de teatru „Popcorn” şi „Prenumele” şi prima producţie cinematografică, parţial filmată în New York, „America, venim!”.

Distribuţia va aduce în prim plan actori foarte îndrăgiţi publicului larg: Leonid Doni, Cătălin Babliuc, Anca Dumitra, Monica Davidescu, Mirela Zeţa, Ecaterina Ladin şi Mihai Munteniţă, cu participarea specială a lui Gelu Niţu.

Acţiunea piesei „Panică la Operă” are loc în 1934, într-un apartament de hotel din Cleveland. Directorul Operei, Saunders, reuşeşte – după lungi negocieri – să îl convingă pe faimosul tenor Tito Merelli, numit şi Il Stupendo, să vină în Cleveland pentru a-l interpreta într-o unică reprezentaţie pe Othello.

Ceea ce trebuia să fie o seară extraordinară se transformă în coşmar în momentul în care celebrul tenor ia o doză dublă de sedative şi îşi pierde cunoştinţa. Într-o încercare disperată de a salva seara, Saunders îl convinge pe asistentul său, Max, care de mult cocheta cu ideea de a urca pe scenă, să îmbrace costumul lui Othello şi să se dea drept marele tenor. Max reuşeşte admirabil în farsa sa, dar, în timpul spectacolului, Tito îşi revine şi îmbracă costumul de rezervă, pregătit să îşi susţină recitalul. Confuzia generală creată de cei doi Othello transformă seara într-un festin de comedie, iar spectacolul promite o doză generoasă de bună dispoziţie.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 80 RON


FUEGO- Spectacol aniversar ”Lăsați-mi muzica!”
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 19:00

Primăvara aduce în orașul dumneavostră muzica ușoară românească, într-o feerie a emoțiilor și a dragostei, prezentată de inconfundabilul Paul Surugiu-Fuego. Iată că artistul inimilor pornește din nou la drum prin țară cu un spectacol grandios – „LĂSAȚI-MI MUZICA! – celebrând de această dată, 10 ani de turnee naționale. Interpretul va poposi în 20 de orașe, prezentând publicului său un adevărat show al muzicii cu melodie, culoare, sensibilitate, versuri și piese de neuitat.
Surprizele se vor ține lanț, timp de două ore, în care muzica de ieri se împleti cu cea de azi, șlagărele lui Fuego vor răsuna într-o nouă variantă, iar piese noi vor face deliciul audienței. Alături de band-ul său, Paul va da naștere unei lumi muzicale în care fiecare se va regăsi. 
În cadrul spectacolului, artistul va lansa un nou material discografic, un musical-audio spectaculos, realizat împreună cu maestrul Jolt Kerestely. LĂSAȚI-MI MUZICA!” este felul prin care Paul Surugiu arată publicului său că arta ne face fericiți, chiar și atunci când ne așteptăm mai puțin.  
 
„Pentru mine, muzica este terapie, este melodie, este emoție și bucurie la un loc, mai mult decât câteva sunete așezate pe o bandă și un text aruncat la întâmplare unui artist să-l recite pe o coloană sonoră. 
Eu mai cred în muzică și în puterea ei, în șlagărele de ieri și în ceea ce se creează azi, atât de complex. Sunt în continuare un romantic și prefer să cred că ne putem bucura în continuare de frumusețea unor cântece.
 „Lăsați-mi muzica!” este despre mine și arta mea, despre voi, publicul meu și toate piesele pe care le-am lansat sau le-am cântat ori fredonat de când ne-am născut, este un omagiu adus artiștilor români și o feerie a primăverii în care ne vom delecta, pentru două ore, cu mesaje și emoții speciale.
Nu pot să-mi fac singur reclamă, e firesc, dar vreau să cred că vom face o atmosferă încât să ne audă toată lumea. Alături de band-ul meu am pregătit momente unice, premiere muzicale, un album de excepție, ipostaze în care mă veți vedea pentru prima oară. 
Ne vom aduce aminte de părinți, de acasă, vom pluti pe valurile iubirii, vom dansa, vom asculta, vom recita și vom lăsa cântecul să vorbească de la sine.
Cred că e cazul să arătăm tuturor că e nevoie de muzica ușoară românească, trăgând un semnal de alarmă cu privire la melodicitate și mesaje, de care încă mai are nevoie publicul, chiar dacă mulți se grăbesc să le facă uitate. Oricum ar fi, lăsați-mi muzica! Vă aștept cu drag!” (PAUL SURUGIU-FUEGO)

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 70-80 RON


FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU PENTRU LICEENI ”AMPRENTE”, ediția a V-a
23-26 Martie 2017

Joi 23.03.2017

Ora 17:00  Deschidere (Bastionul Tesatorilor), Intalnire traineri, workshop comun
Ora 19:00 Spectacol de gală ”APROAPE” de John Cariani- Teatrul Tineretului Piatra Neamț

traducere: Cristi Juncu
regia: Vlad Cristache
scenografia: Vlad Cristache

Durata: 1h30min
Preț bilet: 15 lei (bilet redus: 10 lei)
Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta

 

Despre spectacol:
Anonime iubiri fericite ard sub cerul înghețat al unui orășel din Nord. Plăcere și exaltare, retrageri temătoare, dulci stângăcii, țâfne răsfățate, gesturi oprite la jumătatea drumului dintre dorință și bunăvoință, toate se amestecă în licoarea tare a îndrăgostirii. Din piesa lui Cariani, Vlad Cristache a ales acele povești în care iubirea vindecă și împlinește, rotunjindu-ne asperitățile mușcăturilor timpului. Alegerea sa creează o viziune reconfortantă, plină de tandrețe, căci toți oamenii sunt frumoși atunci când sunt fericiți.

Cuvintele sunt dezbrăcate de sensul lor figurat pentru că acela care iubește își pierde toate măștile: inimile frânte sunt păstrate în săculeți zornăitori și pot fi reparate, toată iubirea primită de la celălalt poate încăpea în multe, multe pungi roșii, cât să umpli o cameră sau într-un obiect mic, mic. Pentru că în iubire declarațiile devin de multe ori declamații decorative, avem nevoie de concretețea gestului care închide în sine preocuparea specială pentru fericirea celuilalt.

Decorul conceput de Vlad Cristache e rupt din frumoasele cărți ilustrate ale copilăriei, ale căror culori și desene inocente ne smulg un zâmbet la orice vârstă. Acesta devine un minunat ambalaj pentru poveste căci întâlnirea cu El/ Ea este cel mai frumos dar al vieții.

Extrase din presă:

„Spectacolul cel mai plăcut de la Piatra Neamţ a fost Aproape, în original Almost, Maine, de John Cariani. Spectacol de un umor şi o spiritualitate delicată rar întâlnite pe o scenă.(…) Pe scenă avem câteva întâmplări de dragoste între oameni foarte tineri, cu o excepţie poate, de o poezie deloc ostentativă, care trece foarte bine în sală. Tablourile cu log în coadă au, pe lângă personaje, nişte povestitori, un fel de cor antic deloc antic şi de demult, care imprimă ritmul spectacolului, dar îi dau şi o coloratură de umor fin. Şi aici, tinerii nou-veniţi fac minuni de vitejie scenică, alături de un matur, Daniel Beşleagă, ceilalţi sunt, ca să nu-i uităm: Florin Hriţcu, Alexandra Suciu, Sabina Brânduşe, Nora Covali, Corina Grigoraş, Dragoş Ionescu, Mircea Postelnicu.“

Nicolae Prelipceanu, Tur de orizont. Teatrul Tineretului Piatra Neamţ
(„Viaţa Românească“ 3/ 2016)

„În montarea ceva mai frustă, mai realistă, mai ironică realizată la finele anului 2015 la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, regizorul Vlad Cristache are în vedere circularitatea textului. Scontează inteligent pe valorarea prologului şi a epilogului între copertele cărora sunt încadrate şase poveşti de dragoste care mai de care mai nostime. Dar şi pe aceea a Interlogului al cărui rost nu este exclusiv acela de a ne reaminti de unde a pornit totul, ci şi de a ne spune câtă nefericire aduce cu sine singurătatea. Spectacolul devine tot mai insistent, dar deloc didactic ori obositor, o pledoarie pentru iubire şi pentru inimi calde. (…) Fiecare din cele şase secvenţe, ca şi Interlogul, de altfel, are individualitatea ei, stilul său propriu. Ceea ce e foarte bine. Încă şi mai bine e că fragmentarismul textual dobândeşte în montare organicitate şi unitate.“

Mircea MORARIU, Dragostea la temperaturi scăzute
(„Teatrul azi“, nr. 5-6/ 2016)

„... în „Aproape” fiecare secvenţă şi individ devin plasture universal impregnat de tandreţe surâzătoare. (...) actanţii, tinzând către diseminarea policromă boreală, sunt atraşi unul spre altul printr-un magnetism paradoxal; nu degeaba, pentru a fi împreună, Ginette trebuie să dea ocol pământului pentru a ajunge aproape, nu departe, adică în braţele lui Pete.(…) Un umor recitit ingenios, pentru a-i deschide ferestrele către conotaţii şi căi neaşteptate, dar limpede coerente.“

Doru MAREŞ, Transa de a fi
(Yorik.ro, nr. 33)


 Spectacol “THE SPIRIT OF INDIA”
Vineri, 31 martie 2017, ora 19:00

 

Spectacolul reflectă filosofia unei civilizații milenare ce a sărbătorit viața în formele ei sublime și trecătoare, căutând totodată înțelepciunea și fericirea perenă. Dansul indian, la fel ca toate domeniile artistice, nu se adresează doar divertismentului și plăcerii simțurilor; dincolo de frumusețea costumelor și a podoabelor ce încântă ochii, spectatorul va descoperi emoții universale, încântare pentru minte și suflet.

Odissi, unul din cele opt stiluri de dans clasic, își are originea pe coasta de est a Indiei. Bazându-se pe o tehnică elaborată, ce îmbină rigoarea matematică și spontaneitatea expresivă, repertoriul său este format din două aspecte. Abhinaya este dansul în care artistul, precum un actor, comunică o poveste prin intermediul expresiilor faciale și mudrelor (gesturi simbolice ale mâinilor). Nritta, pe de altă parte, este dansul în formă pură, abstractă, prin care artistul “înflorește” o compoziție muzicală înspre un crescendo captivant. Atenția privitorului observă implicarea întregului corp în actul artistic: bătăile ritmice ale picioarelor, unduirile grațioase ale trunchiului, gesturile mâinilor, mișcările ochilor și ale capului. 

ARTIȘTII
Meera Das este una din cele mai distinse dansatoare de Odissi din India, recunoscută pentru grație și creativitate. S-a format în stilul acrobatic al dansului sub îndrumarea maestrului Gangadhar Nayak iar apoi s-a perfecționat în arta expresivității alături de marele maestru Kelucharan Mohapatra, recunoscut pentru reînvierea acestei forme de dans. 

Realizări și onoruri: 
Fondator și director Gunjan Dance Academy, Cuttack, Odisha; 
Artist de top al canalului de televiziune Door Darshan, dedicat artei și culturii
Premiul Padmashree Sanjukta Panigrahi
8 premii Mahari Samman pentru contribuția la dansul Odissi

În calitate de fondator și director al Academiei de Dans Gunjan, Meera Das s-a dedicat în ultimii 20 de ani predării acestei forme de dans. Fondată în anul 1995, instituția are ca misiune promovarea artei clasice a dansului Odissi în rândul generației tinere. Studenții academiei au participat la numeroase festivaluri și manifestări culturale la nivel național și internațional în SUA, Marea Britanie, Malaezia, Elveția, Singapore, Grecia, Oman, Ungaria, Germania, Franța, Luxemburg, Cehia, Italia, Spania, Germania, Coreea, Indonezia, ș.a

DETALII EVENIMENT
Vineri, 31 martie, ora 19:00
Strada Apollonia Hirscher 8, Brașov

BILETE 
25 lei / 35 lei

Biletele se găsesc online pe www.eventbook.rowww.iabilet.ro sau în punctele de vânzare din oraș:

Librăria Humanitas Brașov (Piaţa Sfatului nr. 16)
Magazinele Flanco
Magazinele IQ BOX - Telekom

Agentiile Perfect Tour


EVENIMENTE

MARTIE

 

SPECTACOL DE TEATRU ”VOYEUR”
Duminică, 18 martie 2018, ora 19:00


SPECTACOL DE TEATRU "PESCĂRUȘUL"
MARȚI, 20 martie 2018, ora 19.00


SPECTACOL  ”LEUL RA”
Miercuri, 21 martie 2018, ora 18:00


CONCERT FUEGO-
”TU EȘTI PRIMĂVARA MEA”
Joi 22 Martie 2018,
ora 19:00


SPECTACOL DE TEATRU PENTRU COPII
”AVENTURI ÎN PĂDUREA IEPURAȘULUI DE PAȘTE”
Sâmbătă, 31 martie 2018, ora 18:00


 

CULTURĂ ȘI TRADIȚII

 

Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XI-a, 24-25 martie 2018


Expoziţiei „Aspecte ale vieţii tradiţionale din satul Măieruş”
17 martie- 16 aprilie 2018


Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XI-a, 24-25 martie 2018

Regulamentul festivalului

FIȘĂ DE CONCURS - descarcă aici

 


 

CURSURI

Teatru

  

ÎNSCRIERI și DETALII AICI !!!!


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter