SPECTACOL ”ROMÂNIA-CHINA”
Miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 18:00

 

PROGRAM

Program1: Cantonese Opera Singing - "QiXi"
Perfomers: Ms Tang Yanshan  Ms Tang yushan

Program2: Zen Dao language --- Soul Tai Chi
Perfomers: The team of Soul Tai Chi

Program3: Solo - Songs Serial Show
Perfomer: Ms Chen Xiao

Program4: inheritingWing Chun performance
Perfomers: Mr Zhang Hao  Ms Liang Haiyan

Program5: Health is with you—natural shock therapy interaction
Perfomers: Ms Liang Xiaoyan  Ms Han Hung Yuk

Finale program: Chinese folk song "Jasmine" & Romanian folk song "Looking in the Mirror"
ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE ”POIENIȚA” al Centrului Cultural Reduta. (coregraf: prof.Pepine Benone)


10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA- cu Mike Godoroja&Blue Spirit, Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu, Dan Mircea Cipariu, Teodor Dună și Mihai Zgondoiu

Marți, 20 noiembrie 2018, ora 19:00

Asociația Euro CulturArt și Clubul UNESCO-Adolescenții prezintă a șasea secvență a programului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 2018.

În 10 orașe din România (Satu Mare, Timișoara, Cluj, Galați, Sighișoara, Brașov, Sibiu, Constanța, Iași și București), Mike Godoroja & Blue Spirit (Vali Vătuiu, percuție, Alin Păun, chitară solo, Tibi Duțu, chitară bas, Dorian Pîrvu, pian și sintetizator), Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu și Dan Mircea Cipariu vor prezenta un show unic de poezie și blues. La Sibiu, invitați speciali sunt scriitorul Teodor Dună și artistul vizual Mihai Zgondoiu.

12 sintetizatoare, 11 instrumente cu corzi, 5 orgi și un set de 30 de unități de percuție reprezintă matematica unui altfel de show - 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA ! Transmisia video stream a show-ului este realizată cu 11 camere, 54 de unități de ecran LED ULTRA HD, toate acestea sub bagheta lui Dragoș Burlacu cel care a realizat transmisiile festivalurilor de la Brezoi, Tg Mureș și Panorama Ghelari. Luminile și efectele sunt realizate de către Tzetze, designer-ul român al legendarelor formații ”Compact”, ”Roșu și Negru” și actualmente al lui Richard Clayderman. Sunet surround (11 canale) este realizat de către multipremiatul chitarist ardelean Rareș Totu. Producția este semnată de către Dan Paraschivescu, un guru al echipamentelor vintage de scenă din România.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.


 

FOLK DE COLECȚIE

Concert cu: VASILE ȘEICARU, DUCU BERTZI ȘI VICTOR SOCACIU

Marți, 6 noiembrie 2018, ora 19:00

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.

Preț bilet: 40/50 lei (în funcție de categorie).

 

 

 

 


 

LES FILMS DE CANNES A BRASOV

01-06 Noiembrie 2018

Brașovenii vor avea ocazia să-i cunoască pe regizoarea Ioana Uricaru, regizorul Radu Muntean și pe actrițele Alina Șerban și Andra Guți. Festivalul debutează în prima zi la Centrul Cultural Reduta, de la ora 19:30, cu filmul Seule a mon mariagede Marta Bergman, singura prezență ‘românească’ cu un lungmetraj în ediția 2018 a festivalului de la Cannes. După proiecție, Alina Șerban va intra în dialog cu publicul prezent în sală.

În călătoria pe care a întreprins-o prin satele din Moldova alături de regizoarea de origine română Marta Bergman, Alina a avut inspirația, pe drumul de întoarcere de la Clejani, să se abată printr-un sat în care avea rude îndepărtate. Întâmplarea, care a dus la găsirea locului de filmare, a sporit temporar numărul locurilor de muncă din sat și, tot acolo, regizoarea a găsit două din interpretele neprofesioniste alături de care Alina joacă în film. Iubitorii tarafului din Clejani au ocazia să o vadă în Seule a mon mariaje pe Viorica – și să asculte o extraordinară coloană sonoră semnată de Vlaicu Golcea.

Vineri, pe 2 noiembrie, Les Films de Cannes à Brașov continuă la Centrul Cultural Reduta cu două proiecții ale celui mai recent film realizat de Radu Muntean - Alice T. - și prezentat în cadrul secțiunii Avanpremierele românești ale toamnei de la Les Films de Cannes a Bucarest 2018. Co-producția România-Franța-Suedia, o are ca protagonistă pe tânăra Andra Guți, în rolul unei fete de 17 ani cu o adolescență complicată – rol pentru care actrița a câștigat premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Locarno. De la ora 12:00 va avea loc o proiecție specială cu filmul Alice T. dedicată elevilor și organizată în cadrul proiectului Școala altfel, urmată de discuții cu cei doi invitați - regizorul Radu Muntean și actrița principală Andra Guți. Echipa filmului va participa și la proiecția pentru public, din aceeași seară, de la ora 18:00.

Cinema One va găzdui pe 3 noiembrie, de la ora 18:00, o proiecție specială cu filmul Lemonade, de Ioana Uricaru – de asemenea parte din secțiuneaAvanpremierele românești ale toamnei.   La finalul proiecției, publicul va putea discuta cu regizoarea. Lemonade este un thriller captivant despre visul american și spune povestea Marei, o tânără de 30 de ani care pleacă în America cu viză pentru un loc de muncă ca asistentă.

Ioana Uricarua absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat în studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu Lemonade, a co-regizat filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur şi a realizat filme de scurt metraj. Lemonade a debutat anul acesta la Berlinală, și a primit șase premii în festivaluri internaționale, printre care premiul pentru regie la Sarajevo Film Festival.

Programul festivalului include și proiecții cu marile premii de la Cannes, filmele premiate cu Palme d’Or și Camera d’Or: Shoplifters, de Hirokazu Kore-Eda, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 15:30 și, respectiv, Girl, de Lukas Dhont, pe 4 noiembrie de la ora 20:00 – ambele la Centrul Cultural Reduta.

O proiecție specială cu filmul O vară de neuitat, de Lucian Pintilie, va avea loc pe 3 noiembrie, de la ora 18:00 la Reduta - o proiecție omagiu adusă regizorului în anul dispariției sale. Accesul la această proiecție este liber.

Prețul biletelor la Centrul Cultural Reduta este de 10 lei și 15 lei – conform programului de proiecții de la casieria Centrului Cultural Reduta. Tarifele pentru proiecțiile de la Cinema One pot fi consultate pe site-ul și aplicația Cinema ONE sau la casieria cinematografului.

 

Programul complet al proiecțiilor:

Joi, 1 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
19:30 – SEULE À MON MARIAGE, de Marta Bergman (2018, 121 min, BE). ACID, Cannes 2018. În prezența actriței Alina Șerban + Q&A
 
Vineri, 2 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
12:00 – ALICE T., de Radu Muntean (2018, 105 min, RO, FR, SE). Cea mai bună actriță – Locarno IFF. În prezența regizorului + Q&A – proiecție specială pentru elevi – acces pe bază de invitație
18:00 – ALICE T., de Radu Muntean (2018, 105 min, RO, FR, SE). Cea mai bună actriță – Locarno IFF. În prezența regizorului + Q&A
20:15 – DOGMAN, de Matteo Garrone (2018, 102 min, IT). Premiul pentru interpretare masculină, Cannes 2018
 
Sâmbătă, 3 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
15:30 – SHOPLIFTERS, de Kore-Eda Hirokazu (2018, 121 min, JP). Palme d’ Or, Cannes 2018
18:00 – O VARĂ DE NEUITAT, de Lucian Pintilie (1994, 82 min, RO, FR)
20:00 – BURNING, de Lee Chang-Dong (2018, 148 min, KR). Premiul FIPRESCI, Cannes 2018
Cinema One
18:00 – LEMONADE, de Ioana Uricaru (2018, 88 min, RO, CA, DE, SE). Selecție Panorama, Berlin 2018. În prezența regizoarei + Q&A
 
Duminică, 4 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
14:00 – BORDER, de Ali Abbasi (2018, 108 min, SE, DK). Premiul Un Certain Regard, Cannes 2018
16:30 – OUR TIME, de Carlos Reygadas (2018, 173 min, MEX, FR, GER, OLA, SUE). În competiție, Veneția 2018.
20:00 – GIRL, de Lukas Dhont (2018, 105 min, BE). Caméra d’Or, Cannes 2018. Premiul pentru interpretare și Premiul FIPRESCI în Un Certain Regard
 
Luni, 5 noiembrie
Cinema One
19:00 – LEMONADE, de Ioana Uricaru (2018, 88 min, RO, CA, DE, SE). Selecție Panorama, Berlin 2018.
 
Marți, 6 noiembrie
Cinema One
19:00 – CLIMAX, de Gaspar Noé (2018, 95 min, FR). Premiul CICAE, Quinzaine des Réalisateurs, 2018.
 

Filmele sunt proiectate în versiune originală și subtitrate în limba română.

Shoplifters și Climaxsunt distribuite în România de Independența Film.

Detalii: www.filmedefestival.ro. Ne puteți urmări pe event Facebook: Les Films de Cannes à Brașov

 


EVENIMENTE

 

 

Centrul Cultural Reduta și Colegiul Național de Științe “Grigore Antipa”organizează cea de a 7-a edițe a Festivalului Național de Teatru pentru Liceeni Amprente, in perioada 28-31 martie.
Teatrul Excelsior vine la Brașov cu spectacolul “Interzis sub 18 ani”, Centrul Independent Coregrafic LINOTIP cu spectacolul “2 femei contemporane” și “9 piese remixate” cu Alex Ștefănescu Unteatru.
Pe parcursul celor 4 zile de festival, vor avea loc workshop-uri, spectacole de teatru tânăr. Trainerii si membrii juriului ai acestei ediții sunt: Flavia Giurgiu , Iulia Samson, Andreea Șovan, Vlad Pavel și Vladimir Purdel.


Luni, 8 aprilie 2019 la 19:00 - 20:15

 
Premiera : Iubito , îți rămân dator - Brașov
Cea mai amuzanta comedie despre supravietuirea in cuplu!
"Iubito, iti raman dator" este un autentic manual de auto-ajutor ca sa poti face fata provocarilor convietuirii in cuplu 💣👀😳🤪🥰
Info si bilete: www.TeatrulAvangardia.ro/Iubito-Brasov
****
Cu Andrei Duban si Gratiela Duban, in regia lui Ricard Reguant.

Vineri, 5 aprilie 2019 la 18:00 - 22:00

Rock'n Reduta, editia a III-a

Revenim, ca de fiecare data, cu mult drag in sala de spectacole a Centrul Cultural Reduta cu gasca noastra de trupe și cu ceva mai multe noutăți decât obișnuim de obicei.

Vă așteptăm cu drag !

INTRAREA ESTE LIBERĂ


Joi, 4 aprilie 2019 la 19:00 - 21:00
 
Turneul National ”Râzi cu Rusu și Andrei & RUX”
🏙] Centrul Cultural Reduta
[🎟] Biletele se gasesc in reteaua iaBilet
[🎟] Bilete online: http://bit.ly/2MZz9Cw

 

Luni, 18 martie 2019 la 19:00 - 21:00

Mihai Mărgineanu Turneu Național " Fum de Tavernă " 

Mihai Mărgineanu vine în orașul tău cu un concert extraordinar susținut împreună cu trupa lui de muzicieni. Vine în orașul tău să îți aducă muzica din "Las Fierbinți" și muzica de tavernă 100% românească, atât de dragă tuturor. Vine în orașul tâu cu 2 albume, nou - nouțe.
Biletele sunt disponibile online și la casieria Centrului Cultural Reduta 


 
Filarmonica de Comedie
Public

Marți , 19 martie 2019 , ora : 19.00

Un spectacol de Radu Gabriel
Cu: Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Radu Gabriel, Leonid Doni, Mihai Munteniță


" CIOCU MIC " cu DORU OCTAVIAN DUMITRU

 

Miercuri , 20 martie 2019 , ora : 19.00 

Pret bilet:60 ron.
🎟Biletele se pot achizitiona de la Casieria Sala Patria sau online aici👇https://spectacolebrasov.ro/ciocu-mic/

📲Rezervari:0745830738


Vineri, 22 martie 2019 la 19:00 - 21:00

"Cum se face partea a II-a" este un spectacol care incearca sa implineasca ce spunea Shakespeare, ca inseamna teatrul, acum 400 de ani. Sa fie "o oglinda a firii". Sa aduca pe scena putina viata adevarata.

Biletele pot fi achiziționate de la :  https://www.iabilet.ro


Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII -a, 23 - 24 martie 2019 .

Centrul Cultural " Reduta " cu sprijinul financiar al Consiliuilui Județean Brașov organizează în perioada 23 - 24 martie 2019 , Festivalul Concurs " Flori în Țara Bârsei " , deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară , cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani , având ca scop descoperirea și lansarea de noi și valoroase talente interpretative .


- 26 martie, ora 19.00 - Braşov,
Centrul Cultural "Reduta".

Drag de România Mea !

Biletele se găsesc  la casieria Centrului Cultural Reduta .
Informaţii obţineţi la telefonul:
0746.774.204.

Rezervări la numărul de telefon : 0368008100 .


EVENIMENTE

PENTRU COPII


Duminică :17 martie 2019, la 18:00 - 20:00

Magia Copilăriei - Brașov 

Pentru prima dată vine în Brașov, Lorenzo-Cristian cel mai titrat
magician din Romania.
www.lorenzo-cristian.ro

Dacă orașul Brașov are peste 370 de copii (capacitatea maximă a
sălii de spectacol), atunci asigură-te că tu ești printre cei care vor
prinde bilet la CEL MAI MARE SPECTACOL DE MAGIE PENTRU
COPII, DIN ROMÂNIA.


EXPOZIȚII

EXPOZIȚIA Mandale 3D
Perioada 4-21 februarie

Vernisajul expoziției: luni, 4 februarie 2019, ora 18:00.


 

ENTITLED - EXPOZIȚIE DE PICTURĂ

4 apr. între orele 12:00 - 22:00


 
 
 
 
Rina Visual Artist împreună cu Centrul Cultural Reduta, vă invită în perioda 04 martie - 04 aprilie 2018, să vizitați expoziția ENTITLED, prezentată în foaierul Centrului Cultural Reduta, etajul 1.
Expoziția ENTITLED are ca temă, redifinirea poziției feminine în societate, pe o treapta de egalitate

 


TRADIȚII

 

Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov organizează în perioada 23-24 martie 2019, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului concurs de muzică populară pentru tineri interpreţi „Flori în Ţara Bârsei”.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a 2 zile: sâmbătă, 23 martie, ora 18:00 – Spectacolul Concurs (intrarea gratuită) şi duminică, 24 martie, ora 13:00 – Gala Laureaţilor (preţ bilet 10 lei).

49 de interpreţi din întreaga ţară vor concura pentru
TROFEUL FESTIVALULUI FLORI ÎN ŢARA BÂRSEI

Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”, Ediţia a XII-a, 23-24 martie 2019

Regulamentul festivalului

FIȘĂ DE CONCURS - descarcă aici

 


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter