SPECTACOL ”ROMÂNIA-CHINA”
Miercuri, 14 noiembrie 2018, ora 18:00

 

PROGRAM

Program1: Cantonese Opera Singing - "QiXi"
Perfomers: Ms Tang Yanshan  Ms Tang yushan

Program2: Zen Dao language --- Soul Tai Chi
Perfomers: The team of Soul Tai Chi

Program3: Solo - Songs Serial Show
Perfomer: Ms Chen Xiao

Program4: inheritingWing Chun performance
Perfomers: Mr Zhang Hao  Ms Liang Haiyan

Program5: Health is with you—natural shock therapy interaction
Perfomers: Ms Liang Xiaoyan  Ms Han Hung Yuk

Finale program: Chinese folk song "Jasmine" & Romanian folk song "Looking in the Mirror"
ANSAMBLUL DE DANSURI POPULARE ”POIENIȚA” al Centrului Cultural Reduta. (coregraf: prof.Pepine Benone)


10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA- cu Mike Godoroja&Blue Spirit, Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu, Dan Mircea Cipariu, Teodor Dună și Mihai Zgondoiu

Marți, 20 noiembrie 2018, ora 19:00

Asociația Euro CulturArt și Clubul UNESCO-Adolescenții prezintă a șasea secvență a programului 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA, un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și selectat de Comisia interministerială dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 2018.

În 10 orașe din România (Satu Mare, Timișoara, Cluj, Galați, Sighișoara, Brașov, Sibiu, Constanța, Iași și București), Mike Godoroja & Blue Spirit (Vali Vătuiu, percuție, Alin Păun, chitară solo, Tibi Duțu, chitară bas, Dorian Pîrvu, pian și sintetizator), Marius Mihalache, Eugen Mihăescu, Marcian Petrescu, Rareș Totu și Dan Mircea Cipariu vor prezenta un show unic de poezie și blues. La Sibiu, invitați speciali sunt scriitorul Teodor Dună și artistul vizual Mihai Zgondoiu.

12 sintetizatoare, 11 instrumente cu corzi, 5 orgi și un set de 30 de unități de percuție reprezintă matematica unui altfel de show - 10X10. NĂSCUT ÎN ROMÂNIA ! Transmisia video stream a show-ului este realizată cu 11 camere, 54 de unități de ecran LED ULTRA HD, toate acestea sub bagheta lui Dragoș Burlacu cel care a realizat transmisiile festivalurilor de la Brezoi, Tg Mureș și Panorama Ghelari. Luminile și efectele sunt realizate de către Tzetze, designer-ul român al legendarelor formații ”Compact”, ”Roșu și Negru” și actualmente al lui Richard Clayderman. Sunet surround (11 canale) este realizat de către multipremiatul chitarist ardelean Rareș Totu. Producția este semnată de către Dan Paraschivescu, un guru al echipamentelor vintage de scenă din România.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.


 

FOLK DE COLECȚIE

Concert cu: VASILE ȘEICARU, DUCU BERTZI ȘI VICTOR SOCACIU

Marți, 6 noiembrie 2018, ora 19:00

 

 

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta.

Preț bilet: 40/50 lei (în funcție de categorie).

 

 

 

 


 

LES FILMS DE CANNES A BRASOV

01-06 Noiembrie 2018

Brașovenii vor avea ocazia să-i cunoască pe regizoarea Ioana Uricaru, regizorul Radu Muntean și pe actrițele Alina Șerban și Andra Guți. Festivalul debutează în prima zi la Centrul Cultural Reduta, de la ora 19:30, cu filmul Seule a mon mariagede Marta Bergman, singura prezență ‘românească’ cu un lungmetraj în ediția 2018 a festivalului de la Cannes. După proiecție, Alina Șerban va intra în dialog cu publicul prezent în sală.

În călătoria pe care a întreprins-o prin satele din Moldova alături de regizoarea de origine română Marta Bergman, Alina a avut inspirația, pe drumul de întoarcere de la Clejani, să se abată printr-un sat în care avea rude îndepărtate. Întâmplarea, care a dus la găsirea locului de filmare, a sporit temporar numărul locurilor de muncă din sat și, tot acolo, regizoarea a găsit două din interpretele neprofesioniste alături de care Alina joacă în film. Iubitorii tarafului din Clejani au ocazia să o vadă în Seule a mon mariaje pe Viorica – și să asculte o extraordinară coloană sonoră semnată de Vlaicu Golcea.

Vineri, pe 2 noiembrie, Les Films de Cannes à Brașov continuă la Centrul Cultural Reduta cu două proiecții ale celui mai recent film realizat de Radu Muntean - Alice T. - și prezentat în cadrul secțiunii Avanpremierele românești ale toamnei de la Les Films de Cannes a Bucarest 2018. Co-producția România-Franța-Suedia, o are ca protagonistă pe tânăra Andra Guți, în rolul unei fete de 17 ani cu o adolescență complicată – rol pentru care actrița a câștigat premiul pentru interpretare la Festivalul de Film de la Locarno. De la ora 12:00 va avea loc o proiecție specială cu filmul Alice T. dedicată elevilor și organizată în cadrul proiectului Școala altfel, urmată de discuții cu cei doi invitați - regizorul Radu Muntean și actrița principală Andra Guți. Echipa filmului va participa și la proiecția pentru public, din aceeași seară, de la ora 18:00.

Cinema One va găzdui pe 3 noiembrie, de la ora 18:00, o proiecție specială cu filmul Lemonade, de Ioana Uricaru – de asemenea parte din secțiuneaAvanpremierele românești ale toamnei.   La finalul proiecției, publicul va putea discuta cu regizoarea. Lemonade este un thriller captivant despre visul american și spune povestea Marei, o tânără de 30 de ani care pleacă în America cu viză pentru un loc de muncă ca asistentă.

Ioana Uricarua absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat în studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu Lemonade, a co-regizat filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur şi a realizat filme de scurt metraj. Lemonade a debutat anul acesta la Berlinală, și a primit șase premii în festivaluri internaționale, printre care premiul pentru regie la Sarajevo Film Festival.

Programul festivalului include și proiecții cu marile premii de la Cannes, filmele premiate cu Palme d’Or și Camera d’Or: Shoplifters, de Hirokazu Kore-Eda, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 15:30 și, respectiv, Girl, de Lukas Dhont, pe 4 noiembrie de la ora 20:00 – ambele la Centrul Cultural Reduta.

O proiecție specială cu filmul O vară de neuitat, de Lucian Pintilie, va avea loc pe 3 noiembrie, de la ora 18:00 la Reduta - o proiecție omagiu adusă regizorului în anul dispariției sale. Accesul la această proiecție este liber.

Prețul biletelor la Centrul Cultural Reduta este de 10 lei și 15 lei – conform programului de proiecții de la casieria Centrului Cultural Reduta. Tarifele pentru proiecțiile de la Cinema One pot fi consultate pe site-ul și aplicația Cinema ONE sau la casieria cinematografului.

 

Programul complet al proiecțiilor:

Joi, 1 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
19:30 – SEULE À MON MARIAGE, de Marta Bergman (2018, 121 min, BE). ACID, Cannes 2018. În prezența actriței Alina Șerban + Q&A
 
Vineri, 2 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
12:00 – ALICE T., de Radu Muntean (2018, 105 min, RO, FR, SE). Cea mai bună actriță – Locarno IFF. În prezența regizorului + Q&A – proiecție specială pentru elevi – acces pe bază de invitație
18:00 – ALICE T., de Radu Muntean (2018, 105 min, RO, FR, SE). Cea mai bună actriță – Locarno IFF. În prezența regizorului + Q&A
20:15 – DOGMAN, de Matteo Garrone (2018, 102 min, IT). Premiul pentru interpretare masculină, Cannes 2018
 
Sâmbătă, 3 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
15:30 – SHOPLIFTERS, de Kore-Eda Hirokazu (2018, 121 min, JP). Palme d’ Or, Cannes 2018
18:00 – O VARĂ DE NEUITAT, de Lucian Pintilie (1994, 82 min, RO, FR)
20:00 – BURNING, de Lee Chang-Dong (2018, 148 min, KR). Premiul FIPRESCI, Cannes 2018
Cinema One
18:00 – LEMONADE, de Ioana Uricaru (2018, 88 min, RO, CA, DE, SE). Selecție Panorama, Berlin 2018. În prezența regizoarei + Q&A
 
Duminică, 4 noiembrie
Centrul Cultural Reduta
14:00 – BORDER, de Ali Abbasi (2018, 108 min, SE, DK). Premiul Un Certain Regard, Cannes 2018
16:30 – OUR TIME, de Carlos Reygadas (2018, 173 min, MEX, FR, GER, OLA, SUE). În competiție, Veneția 2018.
20:00 – GIRL, de Lukas Dhont (2018, 105 min, BE). Caméra d’Or, Cannes 2018. Premiul pentru interpretare și Premiul FIPRESCI în Un Certain Regard
 
Luni, 5 noiembrie
Cinema One
19:00 – LEMONADE, de Ioana Uricaru (2018, 88 min, RO, CA, DE, SE). Selecție Panorama, Berlin 2018.
 
Marți, 6 noiembrie
Cinema One
19:00 – CLIMAX, de Gaspar Noé (2018, 95 min, FR). Premiul CICAE, Quinzaine des Réalisateurs, 2018.
 

Filmele sunt proiectate în versiune originală și subtitrate în limba română.

Shoplifters și Climaxsunt distribuite în România de Independența Film.

Detalii: www.filmedefestival.ro. Ne puteți urmări pe event Facebook: Les Films de Cannes à Brașov

 


EVENIMENTE

Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie, aleasăca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si gânditorul, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naționale reprezintă  nu numai o zi in care celebrăm ''Luceafărul'' poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi.

România îl identifică pe Mihai Eminescu, poetul tuturor românilor, cu însăși cultura sa. Este un gest important, un gest care certifică asumarea culturii române prin reprezentantul ei cel mai de seamă.
 Dincolo de simbol se află Poetul. Și, dincolo de Poet, se află omul.

Universalitatea operei sale poetice a fost recunoscută şi de UNESCO, poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi unei mici planete.

Este „Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.

Sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări şi adaptări, chiar şi o schiţa a unei gra­matici sanscrite sau un dicţionar de rime, compun o operă vastă şi originală, lirică, nihilistă, eroică, fantastică, cosmogonică, didactică şi polemică care arată o minte iscoditoare, o bună educaţie filosofică şi o voinţă uriaşă de a stăpâni multe domenii.

Întreaga sa operă a fost influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, dar şi de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de sistemele de gândire ale Romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant sau Hegelşi chiar de filozofia buddhistă.

Manuscrisele sale, 46 de volume, aproximativ 14 mii de file, au fost dăruite de Titu Maiorescu în 1902 Academiei Române, iar în 1948 Eminescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.


Luna februarie pregătește o întâlnire cu actorii Teatrului De Comedie - București ! Pe 2 februarie 2019 , ora : 19.00 , mai exact , la Centrul Cultural Reduta , calculăm împreună " Numitorul Comun " .

Spectacol INTERZIS copiilor sub 14 ani !!!


 

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate determina , în cel mai semnificativ mod cu putință , schimbarea acestui destin !
Sunteți invitați să deveniți părtași , părți integrante și active , în schimbare !

Spectacol de Teatru Caritabil " Jubileul " , din suflet pentru Alex

16 ianuarie 2019 , ora : 18.30


31 ianuarie 2019 , Premieră - Cu ce vă servesc ?

Centrul Cultural Reduta , ora : 19.00

Prețul biletului : 80 ron. 

Distribuție de excepție !


 

" Doi pe o bancă ",  de Alexander Ghelman

traducere: Tudor Steriade

 distribuție:  Florin Zamfirescu, Tania Filip

regie: Emanuel Pârvu

 Centrul Cultural Reduta , 22 ianuarie 2019 , ora : 19.00


Spectacol " Neveste de Aur " !  - Ansamblul 3 Scaune
17.01.2019 , la Centrul  Cultural Reduta , ora 19:00


Spectacolul "Șase lecții de dans în șase săptămâni " de Richard Alfieri - Teatrul de Artă București,
Vineri 18.01.2019, ora 19:00 . Comedie savuroasă ! 


Old Love ( premieră )
Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 19:00


Insomniacii ( premieră ) - teatru 
 25  februarie 2019, ora 20:00


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter