Teatru

CURSURI DE TEATRU

Teatrul poate fi o metodă de educație și învățământ, care poate interveni în formarea unui tânăr atunci când învățământul alternativ nu este suficient.

Indiferent că vrei să înveți să vorbești în public cu ușurință sau să fii mai încrezător în tine, să îți controlezi emoțiile, să cunoști emoții și stări noi, să scapi de timiditate sau pur și simplu să te distrezi printr-un hobby creativ, noi te putem ajuta să ajungi la aceste rezultate mai repede, iar prin rezultate, la performanță.

Modul ACTORIE

Durata cursului: 3 luni (12 şedinţe); 1 şedinţă/săptămâna.

Cursul are loc după următorul program:

- GRUPA I 4-5 ani: miercuri, 16:30-17:30

- GRUPA II 6-8 ani: miercuri, 17:30-18:30

- GUPA III 9-13 ani: miercuri 18:30- 20:00

 

Cursul include: dicție, improvizaţie, mişcare și atitudine scenică, dans istoric,  studiu pe baza textului, pregătirea unui spectacol de teatru, reprezentaţii pe scenă, înmânarea unei diplome de absolvire.

În acest modul cursanţii vor avea parte de invitaţi speciali, care ne vor oferi ajutorul lor la realizarea decorurilor și costumelor pentru piesă, actori care ne vor împărtăși din experiența profesională.

   Ce aptitudini se dobândesc prin participarea la cursul de actorie ?

– autocunoaștere,
– creşterea nivelului de focalizare a atenţiei,
– extinderea capacitățiide memorare verbală şi vizuală,
– promptitudinea reacţiei,
– capacitatea de concentrare,
– creşterea abilităţii de a exprima propriile emoţii şi de autocontrol al reacţiilor de furie şi impulsivitate.
- cresterea abilitatii de identificare a trairilor emotionale a celor din jur si a factorilor ce declanseaza emotii diverse
- Cresterea abilitatii de acceptare a diversitatii si a respectului fata de fiecare individ

Învățarea prin teatru se bazeaza pe joc. Strategia educațională prin joc înseamnă inventivitate si ingeniozitate, dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea atentiei, a spiritului de observatie, al comunicarii si al spontaneitatii. “Jocul”, acest tip de ”disciplina distractiva”, ofera simultan si libertate si rigoare, dezvoltand încrederea în sine, creând posibilitatea de a-ți descoperi și folosi cele mai bune abilități, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului.

Jocul are scop educativ şi chiar terapeutic, asigură o bază de înţelegere cu sine şi cu ceilalţi, dezvoltând adaptabilitatea la diverse situaţii şi adaptabilitatea socială.

Influenţează pozitiv procesul de învăţare, dezvoltând psihicul şi socialul printr-o metodă plăcută, veselă, fiind în contrast cu acel comportament convenţional şi cu învăţarea formală. Oferă o educaţie activă, încurajează originalitatea oferind libertatea maximă,fiindcă jocul îşi creează propria lume.

Cursurilese adreseazăcopiilor cu vârsta cuprinsăîntre 4 și 16 ani.
Metoda de predare diferă în funcție de vârsta copiilor, exercițiile fiind gândite și adaptate în grade de dificultate și complexitate.
Cursurile se vor desfășura pe grupe de vârstă: 4-5 ani, 6-8 ani, 9-13 ani fiecare grupă numărând maxim 15 copii.

MENTOR: Actrița VIORICA GEANTĂ CHELBEA

PRETURI:  Grupele I si II - 300 LEI

                    Grupa III  - 360 LEI

                

Înscrierile se fac la telefon: 0745826802