Ansamblul german “Korona” al CENTRULUI CULTURAL REDUTA a luat fiinta in anul 2000 si isi bazeaza activitatea - in primul rand - pe mentinerea traditiilor folclorice germane, fiind singurul ansamblu cu acest specific din Brasov. Promoveaza obiceiuri si traditii culese in special din Tara Barsei, dar si din alte zone ale Transilvaniei.

Ansamblul este format din dansatori consacrati, fiind indrumati in tainele dansului popular german de catre coregrafa Dagmar Cloos care este in permanenta interesata de mentinerea traditiilor sasesti, culegand obiceiuri din folclorul sasesc si dansuri populare germane din zonele Transilvaniei, pentru a le pune in scena. Este preocupata in mod constant de cooptarea de noi membri si mentinerea identitatii cultural - traditionale a grupului etnic german.

O dorinta mai veche s-a implinit in octombrie 2009 cand a fost infiintata formatia instrumentala pentru a intregi ansamblul aducandu-l astfel mai aproape de traditiile sasesti. Formatia instrumentala “Korona” este condusa de prof. Adrian Sămean – fiind deopotriva coordonator, dirijor si instrumentist, mereu alaturi de cei 9 instrumentişti profesionişti . Din punct de vedere etnic fanfara se compune din sasi, romani si maghiari, cel mai viu exemplu de convietuire armonioasa interetnica pe meleaguri transilvanene.

Repertoriul abordat se bazeaza pe muzica traditionala de fanfara: marsuri, polci, valsuri, dansuri populare, dar cuprinde si piese clasice, aranjamente moderne, muzica romaneasca si din repertoriu international.

PREŞEDINTE: COREGRAF Cloos Dagmar
VICEPREŞEDINTE: DIRIJOR: prof. Adrian Sămean