Orchestra populara „Tara Barsei”, in actuala sa componenta de 16 membri, este condusa, din 1990 de profesorul Petrisor Varga. Taraful este intinerit periodic cu instrumentisti provenind de la Liceul de Arta si Academia de Muzica brasoveana.

Este, in prezent, cea mai valoroasa formatie instrumentala de muzica populara din municipiul si judetul Brasov, promovand folclorul autentic din toate zonele etno-folclorice ale tarii.

Acompaniaza cu prilejul marilor evenimente nationale si spectacole de gala, solisti de valoare exceptionala, cum sunt: Sofia Vicoveanca, Veta Biris, Nicolae Furdui Iancu, Maria Dragomiroiu, Maria Ciobanu, Ion Dolanescu si altii.

In 2001, George Paul Meiu, unul dintre solistii Centrului Cultural „Reduta”, a scos in acompaniamentul orchestrei ”Tara Barsei” albumul folcloric „Din Fagaras, de la munte”, la Casa de Discuri Electrecord. Ajutat in activitatea de culegere de date de catre specialisti din Centrul Cultural „Reduta ”, George Paul Meiu a realizat lucrarea ” Vin feciorii cu furca ”, distinsa cu Premiul „Arania” pentru cercetare stiintifica pe anul 2003.

Insoteste Ansamblul de dansuri populare „Poienita” in turneele din strainatate, participand la Festivaluri Internationale, unde se bucura de aprecierea publicului pentru interpretarea deosebita, pentru repertoriul ales, pentru acuratetea cu care interpreteaza melodii populare romanesti.