Spectacol de teatru ”Povestiri după William Shakespeare” de Charles & Mary Lamb,
Joi, 2 februarie 2017, ora 18:30

 

Trupa de Teatru Redoute
Regia: Marian Râlea

De aproape 200 de ani, Povestirile fratilor Charles și Mary Lamb sunt pentru tinerii din lumea întreaga, care n-au reusit sa parcurgă principalele opere ale lui William Shakespeare, o treaptă necesară spre întelegerea deplină a celui mai mare dramaturg al lumii moderne.

Spectacolul, adaptare după cartea ”Povestiri după piesele lui Shakespeare” prezintă continutul bogat si variat al unor capodopere cu teme de interes general, ca Hamlet, Othello, Romeo si Julieta, Furtuna s.a., are vervă, prezentând într-o manieră precisă sensurile tragice și resorturile care declanșează umorul. Este un spectacol care demonstrează că teatrul nu are vârstă şi că temele elisabetane sunt aceleaşi în trecut ca şi în prezent.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
                                                                  Preț bilet: 10 lei (Bilet redus: 7 lei)


SPECTACOL DE TEATRU ”PĂRINȚI TERIBILI”
Marţi 07 Februarie 2017, ora 19:00

„Părinţii teribili”, de Jean Cocteau, vorbeşte despre relaţiile dintre generaţii, în cadrul unei familii cu o concepţie tradiţională. Un spectacol despre drama unei familii pariziene, în care tatăl are o amantă secretă mult mai tânără decât el, iar fiul – sufocat de dragostea mai mult decât maternă a mamei – se îndrăgosteşte, fără să ştie, chiar de amanta tatălui său.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 70 RON

 

 

 

 


SPECTACOL DE TEATRU ”FIDELITATE”
Duminică 19 Februarie 2017, ora 19:00

Un asasin plătit, victima sa și un soț care neagă orice implicare. Tony, dator vândut la mafia italiană este angajat să o ucidă pe Maggie. Maggie, nevastă depresivă oprită să se sinucidă ca să fie asasinată. Jack, soțul care l-a angajat pe Tony sau doar o victimă la rândul lui? Cine a angajat pe cine? Tony e cu adevărat un asasin? Jack este un criminal cu sânge rece sau soțul încornorat? Oare Tony și Maggie au un plan să stoarcă bani de la Jack? Și până la urmă, cine o sa moară?…O poveste Americană… dar și o analiză plină de vigoare și umor a vieții de cuplu.

Această piesă este pentru prima oară pusă în scenă în România. Există numeroase montări pe scenele americane, precum și o ecranizare de succes în regia lui Paul Mazursky avându-l în distribuție chiar pe autorul acestei piese, Chazz Palminteri (Tony), care joacă alături de Cher (Margaret) și Ryan O’Neal (Jack Connor). ”Poveste din Bronx” este filmul care-l aduce pentru prima dată pe Chazz Palminteri în atenția publicului larg și în calitate de scenarist și dramaturg.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 60-70 RON (în funcție de categorie)


CARAVANA CU POVEȘTI
25-26 FEBRUARIE 2017

  „Caravana cu povești” este proiectul care aduce în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil, prin teatru- pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.

Definim campania „Caravana cu povesti” prin cuvintele unicitate, inovație, bucurie, distracție, învățare. Unicitate și inovație, pentru ca este o campanie de învățare nonformala, prin artă și creație. Bucurie și distracție pentru că cei mici vor fi cu siguranță vrăjiți de poveștile puse în scenă și se vor amuza copios la replicile sau gesturile unor personaje. Iar învățarea, pentru că aduce un plus de cunoaștere, ce nu trebuie sa lipsească niciodată.

 

Premieră la Brașov!!!

Pe 25 Februarie 2017 de la ora 11:00  spectacolul de succes al Teatrului Gong din Sibiu, „SAREA-N BUCATE”

Inspirat din morala şi înţelepciunea populară, spectacolul „Sarea-n bucate” se adresează tuturor, dar în special copiilor, care ştiu să preţuiască şi să iubească basmele unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale şi unde nici o dorinţă sau aspiraţie nu rămâne neîmplinită.

Este o un spectacol haios, foarte potrivit și copiilor cu vârste mici, peste trei ani, ușor de înțeles și cu o povață pentru o viață. Spectacolul se joacă atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere și vine sa ne arate cum uneori valorile sacre pot fi percepute diferit. Nu e ușor să poți descrie dragostea față de părinti, ba mai mult, să o compari cu ceva anume.


În spectacol, lumea fantastică se întrepătrunde cu lumea reală, cu ajutorul Menestrelului. Copiii vor învăţa să recunoască adevăratele sentimente, cum să deosebească dragostea adevărată de dragostea falsă şi linguşitoare.
Acelaşi spectacol, în limba franceză şi în limba engleză, a fost selecţionat să reprezinte Romania la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Cultural European de la Alger/Algeria, la Kids Euro Festival de la Washington D.C/USA, la Festivalului International de Păpuşi organizat la Baku/Azerbaijan și la EU Cultural Festival „Youth and children day” organizat în New Delhi/India.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Centrului Cultural Reduta.
Preț bilet: 22 lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii)

Vârstă copii recomandată: 3-9 ani
Ora spectacolului: 11:00

Durată spectacol: 45 min

 

Premieră la Brașov!!!

Spectacol de teatru ”COPILĂRIA LUI MOZART”- Teatrul ODEON București
Duminică, 26 februarie 2017, orele 12:00 și 17:00


Povestea spune că doi şoricei Sică şi Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédérik Chopin… Astăzi, bătrânul Sol povesteşte ce lucruri minunate a aflat de la stră-stră-strănepoţii lui despre copilăriile acestor mari compozitori, despre bucuriile şi tristeţile lor, despre munca obositoare de zi cu zi în faţa instrumentului începând chiar de la vârste foarte mici, despre călătoriile lungi şi obositoare ale celor consideraţi copii minune pe care întreaga Europă dorea să îi vadă şi să îi asculte şi mai ales despre felul în care toţi au învăţat să scrie muzică şi să se bucure de ea.

Regia: Monica Ciută
Scenariul: Emanuel Ciocu
Scenografia: Sânziana Tarţa
Consultant de specialitate: Cristina Sârbu
Cu: Filip Rostovski, Monica Ciuta, Irina Sârbu,Alexandra Badea si Monica Bustean (vioară)

Biletele se pot achiziționa de la casieria Centrului Cultural Reduta.
Preț bilet: 35 lei (menționăm că pe un bilet poate sa intre o singură persoana; pentru siguranța tuturor spectatorilor în caz de pericol, conform legislației în vigoare, nu se permite sa fie ținuți în brațe copii)

Vârstă copii recomandată: 5-10 ani
Orele spectacolelor: 12:00 și 17:00
Durată spectacol: 1 h

Detalii, pe www.unparintemaibun.ro
 

IMPORTANT!!!
Teatrul Odeon va sustine un singur spectacol la Brasov, duminica, 26 Februarie, de la ora 12:00. Persoanele care si-au cumparat bilete pentru spectacolul de la ora 17:00 pot sa mearga la casa de bilete a Centrului Cultural Reduta sa le schimbe cu ora 12:00 ( in limita locurilor disponibile) sau sa isi ia banutii inapoi.


SPECTACOL DE PANTOMIMĂ ”PASĂREA ÎN VĂZDUH”- GEORGE CIOLPAN
Marți, 28 februarie 2017, ora 19:00

Pasăre în văzduh este un omagiu adus marelui sculptor Constantin Brâncuşi, un spectacol de pantomimă special conceput pentru a pune în evidenţă frumuseţea şi expresivitatea acestui tip de artă.

Maiestuozitatea prestaţiei sale nu poate fi pusă la îndoială, fiind ritmată şi sensibilă deopotrivă. În spectacolul „Pasăre în văzduh” Ciolpan rememorează printr-o bogăţie de mişcări şi mimici verva vieţii şi creaţiei celui mai mare sculptor român, singuraticul şi boemul care a oferit cea mai înaltă formă de expresivitate a artei moderne, Constantin Brâncuşi.

„Pasăre în văzduh” Ciolpan rememorează printr-o bogăţie de mişcări şi mimici verva vieţii şi creaţiei celui mai mare sculptor român, singuraticul şi boemul care a oferit cea mai înaltă formă de expresivitate a artei moderne, Constantin Brâncuşi.

Citeste mai mult: adev.ro/nltgu1
Maiestuozitatea prestaţiei sale, aşadar, nu poate fi pusă la îndoială, fiind ritmată şi sensibilă deopotrivă. În spectacolul „Pasăre în văzduh” Ciolpan rememorează printr-o bogăţie de mişcări şi mimici verva vieţii şi creaţiei celui mai mare sculptor român, singuraticul şi boemul care a oferit cea mai înaltă formă de expresivitate a artei moderne, Constantin Brâncuşi.

Citeste mai mult: adev.ro/nltgu1

Spectacolul a fost distins cu Marele Premiu si Trofeul Festivalului la Gala Star 2015.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 25 lei (Redus: 15 lei)

 


EVENIMENTE

MAI

FESTIVALUL DE MUZICĂ FOLK ”PATRIA”
11-12 mai 2018


 

CULTURĂ ȘI TRADIȚII

Expoziţiei „Aspecte ale vieţii tradiţionale din satul Măieruş”
17 martie- 16 aprilie 2018


 

CURSURI

Teatru

  

ÎNSCRIERI și DETALII AICI !!!!


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter