SPECTACOL "VIAȚA MEA FU ZIUĂ"- MIHAI EMINESCU
Eveniment cu ocazia ZILEI CULTURII NAȚIONALE
Luni, 16 ianuarie 2017, ora 13:00

 

Dacă Eminescu vă mai face încă să vibrați când se întâmplă să-i auziți sau să-i vedeți versurile, atunci trebuie să vedeți spectacolul“Viata mea fu ziuă”.

Este viu, plin de energie, tineresc atât prin vârsta actorilor, multi dintre ei liceeni, cât și prin ritmul montării și mișcarea scenică permanentă și mereu surprinzătoare. Practic, îl scoate pe Eminescu din manual, acolo unde l-am descoperit prima oară cu toții și l-am comentat cu cuvinte care de multe ori nu erau ale noastre, și-l aduce în viata, îl transforma într-o odisee pentru uz domestic, pentru care nu exista instrucțiuni sau imperative. Mihai și Veronica coboară de pe socluri și devin un cuplu care trăiește și evoluează prin toată gama emoțională, cu care se poate empatiza si în care spectatorii se pot regăsi, în mijlocul unei lumi vrăjite care se contractă sau se dilată în același timp cu universul lor.

Dacă aveți impresia că este un recital de poezie, vă înșelați. Nici pe departe! Nu este recital de poezie, după cum nu este piesă de teatru în accepțiunea generală. Este Eminescu, se joacă pe scenă. Cu toate acestea, face parte dintr-un alt registru. Este emoția eminesciană adaptată la prezent, la spiritul nostru. Sunt pasaje, incredibil îmbinate, pentru a-ți crea o trăire unică.

Biletele sepot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 15 lei (bilet redus- grupuri, elevi: 7 lei)


Spectacol de teatru "ÎN CURSUL ZILEI DE AZI-NOAPTE"
Joi, 19 ianuarie 2017, ora 19:00

Piesa ”În cursul zilei de azi-noapte”, în regia Vioricăi Geantă Chelbea, este o surpriză totală- atrage nu doar prin perspectiva regizorală originală, cât mai ales prin ineditul situației de a se juca cu publicul pe scenă.

Biletele se pot achiziționa de la Centrul Cultural Reduta.
Preț bilet: 10 lei(Preț redus: 5 lei)

 


 

 

 


GRINGOTRONIC- un concert acustic cu  AG WEINBERGER
Sâmbătă 28 ianuarie, ora 19:00

Selectat pentru nominalizare la Premiile Grammy în 2006 iar în 2016 distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”-”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.
Un GRINGO care pulsează viu,
în acordurile străzii deceniului doi, o experienţă stilistică inedită şi novatoare  se naşte chiar sub ochii noştri.

GRINGOTRONIC este o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe, pornind de la cele mai frumoase piese clasice până la elemente de muzică electronică, loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel quitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.
Jazz, blues, soul, funk şi rock…un suflu nou, un experiment sintetic al clasicului cu  noile tehnologii
într-un excepţional recital de virtuozitate şi creativitate.
Gringotronic – un concert caritabil, organizat de Rotary Club Braşov
împreuna cu Fundaţia BlueSylvania, în vederea susţinerii proiectului “Impreună Dăruim”

Rezervările se pot face la: Casa de bilete a Centrului Cultural Reduta

În cazul în care doriţi să consultaţi, sa ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participari la festivaluri puteţi accesa

agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger
Raluca Moisan – 0722 423 289


SPECTACOL DE TEATRU "MICUL PRINȚ"- Teatrul de Nord Satu Mare
Duminică, 29 ianuarie 2017 orele 11:00 și 17:00

După succesul înregistrat la Cluj Napoca, unde s-au jucat două reprezentații cu casa închisă, aducând zâmbete unui public de peste 1.700 de spectatori, "Micul Print" pornește în călătorie prin ţară, iar prima oprire este la Brașov.

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. "Micul Prinţ" a intrat definitiv în cultura universală şi povestea atât de simplu şi de sensibil scrisă îi inspiră pe adulţi şi pe copii deopotrivă.

Preţ bilet 35 lei si 45 lei în funcție de poziţionarea locurilor în sală.
Recomandat copiilor cu vârsta între 7 si 87 de ani :) .
Durata spectacolului 60 minute. Spectacolul este jucat în limba română.

 

Bilete disponibile online prin site-ul www.biletmaster.ro, la casieria Centrului Cultural Reduta, Sala Patria si Libraria Stefan Octavian Iosif.


 SPECTACOL DE TEATRU ”GAIȚELE” 
Marţi 31 Ianuarie 2017, ora 19:00

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, “Gaițele” sau ”Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30,  un text de mare forță dramatică care degajă o energie uriasă.

Un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creația și palmaresul unor mari actori ai scenei și filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut la Metropolis într-o admirabilă distribuție.

O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, “în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putreda ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.
Un spectacol pe care nu puteți și nu aveti voie să-l ratați, care nu poate să nu provoace râsul sau, cel puțin, de la care nu poți ieși fără a avea cel puțin zâmbete pe buze. 

Biletele se pot achiziționa de la Sala Patri și de la Centrul Cultural Reduta.
Pret bilet: 80 RON


EVENIMENTE

Conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie, aleasăca Zi a Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si gânditorul, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naționale reprezintă  nu numai o zi in care celebrăm ''Luceafărul'' poeziei românești, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul oricăruia dintre noi.

România îl identifică pe Mihai Eminescu, poetul tuturor românilor, cu însăși cultura sa. Este un gest important, un gest care certifică asumarea culturii române prin reprezentantul ei cel mai de seamă.
 Dincolo de simbol se află Poetul. Și, dincolo de Poet, se află omul.

Universalitatea operei sale poetice a fost recunoscută şi de UNESCO, poemul Luceafărul a întrat în Guiness Book of Records, iar numele poetului a fost atribuit unui crater de pe Marte şi unei mici planete.

Este „Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.

Sute de pagini de poezie, proză, proiecte dramatice, traduceri, prelucrări şi adaptări, chiar şi o schiţa a unei gra­matici sanscrite sau un dicţionar de rime, compun o operă vastă şi originală, lirică, nihilistă, eroică, fantastică, cosmogonică, didactică şi polemică care arată o minte iscoditoare, o bună educaţie filosofică şi o voinţă uriaşă de a stăpâni multe domenii.

Întreaga sa operă a fost influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, dar şi de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de sistemele de gândire ale Romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant sau Hegelşi chiar de filozofia buddhistă.

Manuscrisele sale, 46 de volume, aproximativ 14 mii de file, au fost dăruite de Titu Maiorescu în 1902 Academiei Române, iar în 1948 Eminescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.


Luna februarie pregătește o întâlnire cu actorii Teatrului De Comedie - București ! Pe 2 februarie 2019 , ora : 19.00 , mai exact , la Centrul Cultural Reduta , calculăm împreună " Numitorul Comun " .

Spectacol INTERZIS copiilor sub 14 ani !!!


 

Implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră poate determina , în cel mai semnificativ mod cu putință , schimbarea acestui destin !
Sunteți invitați să deveniți părtași , părți integrante și active , în schimbare !

Spectacol de Teatru Caritabil " Jubileul " , din suflet pentru Alex

16 ianuarie 2019 , ora : 18.30


31 ianuarie 2019 , Premieră - Cu ce vă servesc ?

Centrul Cultural Reduta , ora : 19.00

Prețul biletului : 80 ron. 

Distribuție de excepție !


 

" Doi pe o bancă ",  de Alexander Ghelman

traducere: Tudor Steriade

 distribuție:  Florin Zamfirescu, Tania Filip

regie: Emanuel Pârvu

 Centrul Cultural Reduta , 22 ianuarie 2019 , ora : 19.00


Spectacol " Neveste de Aur " !  - Ansamblul 3 Scaune
17.01.2019 , la Centrul  Cultural Reduta , ora 19:00


Spectacolul "Șase lecții de dans în șase săptămâni " de Richard Alfieri - Teatrul de Artă București,
Vineri 18.01.2019, ora 19:00 . Comedie savuroasă ! 


Old Love ( premieră )
Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 19:00


Insomniacii ( premieră ) - teatru 
 25  februarie 2019, ora 20:00


Contact rapid

Strada Apollonia Hirscher 8
Cod Postal: 500025, Brasov
Mail: centrulcultural_reduta@yahoo.com

Tel: 0268 419 706
Fax: 0268 475 239

Program Casa de bilete:
Luni-Vineri 11:00-13:00 și 15:00-18:00

Newsletter