Curs balet


Anca Iuga balerină , artist și maestru coregraf.

Anca Iuga s-a născut la Brașov în 1979. Urmează cursurile de balet ale Centrului Cultural Reduta și răspunzând chemării și talentului, la vârsta de nouă ani, pleacă la Cluj-Napoca, spre a-și împlini visul. Termină Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca în 1998 și in acelasi an devine balerină a Teatrului Csokonai din Debrecen, Ungaria.

Timp de 12 ani dansează în numeroase coregrafii clasice și contemporane ca balerină solistă dar și în ansamblul artistic al Teatrului Csokonai , cu care a făcut numeroase turnee în toată Europa, iar în anul 2007 a fost distinsă cu un premiu de excelență pentru toată activitatea artistică deosebită desfașurată la teatru.

În anul 2010 a terminat Facultatea de Artă Scenică – Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, la secția pedagogie coregrafică. Din 2012 s-a restabilit din nou la Brașov, unde își continuă activitatea ca pedagog, maestru de balet la Centrul Cultural Reduta.

În luna iunie 2017 a avut onoarea să primească din partea Asociației Catharsis Brașov premiul pentru cel mai bun Maestru Coregraf.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.