Proiecție de film: ,,Cealaltă parte a tuturor lucrurilor” în 7 noiembrie, la ora 18:00

Proiecție de film: ,,Cealaltă parte a tuturor lucrurilor” în 7 noiembrie, la ora 18:00

ONE WORLD ROMÂNIA LA BRAȘOV

În perioada 7 – 10 noiembrie la Brașov va avea loc One World România, singurul festival de film documentar şi drepturile omului în România.

Festivalul „One World Romania la Brașov” propune, în perioada 7-10 noiembrie 2019, o primă ediție în care veți putea viziona unele dintre cele mai incitante documentare ale ultimilor ani, un film românesc în avanpremieră și o serie de filme importante legate de tema principală a ediției, cei 30 de ani care se împlinesc de la Revoluție. În plus, invitați speciali, pe care îi vom anunța în curând, vor participa la mai multe discuții cu spectatorii.

Proiecția de film de la Centrul Cultural Reduta: ,,Cealaltă parte a tuturor lucrurilor” va avea loc joi, 7 noiembrie, ora 18.00. Bilete online găsiți aici: http://bit.ly/2BKaMDK

,,Cealaltă parte a tuturor lucrurilor”

Director: Mila Turajlic
Duration: 1h 40
Country: Serbia, Franța, Qatar, Germania, Ung
Year: 2017

După Cinema Komunisto, Mila Turajlić își adâncește obsesia pentru istoria recentă a Iugoslaviei, însă de data aceasta chiar de la ea de acasă. Cu 70 de ani în urmă, Comunismul a intrat în Iugoslavia. O dată cu el, o familie de necunoscuți a fost mutată forțat în apartamentul familiei Turajlic, în spatele unei uși care de atunci a rămas închisă. Din arhive publice și personale și filmări emoționant de familiare și intime, realizatoarea recreează o întreagă epocă și interoghează soarta impulsurilor politice care i-au traversat familia timp de generații și care acum așteaptă, fără multă răbdare, la picioarele ei.

 

În 2019 marcăm 30 de ani de la Revoluția care a încheiat dictatura lui Nicolae Ceaușescu în România, dar și de la căderea Zidului Berlinului, sau de la primele alegeri libere din Cehoslovacia și Polonia.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.